IDEMO U BERLIN

IFA SE VRAĆA U RUJNU: Pripreme su u punom tijeku

Autor Krunoslav Ćosić

Sajam koji je nekada privlačio više od 200.000 posjetitelja ponovo će se održati

Izvor: Krunoslav Ćosić

Početkom rujna u Berlinu će se održati sljedeće izdanje IFA sajma potrošačke elektronike. Nakon prošlogodišnje stanke sajam bi trebao ponovo zablistati u svojem prepoznatljivom sjaju.

Izvršni direktor IFA-e i izvršni potpredsjednik Messe Berlin grupe Jens Heithecker objasnio je da je sada vrijeme da se krene u stvarnost i ponovno organizira događaj u punoj veličini, okupljajući vodeće robne marke potrošačke elektronike, kućanskih aparata, ICT-a i telekomunikacija.

Događaj će se održati od 2. do 6. rujna 2022. i pružit će priliku "da se svjetska industrija obnovi", rekao je Heithecker, prenosi Mobile World Live.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Organizatori IFA-e planirali su povratak u punom razmjeru 2021., ali su brzo bili prisiljeni otkazati fizički događaj navodeći "nove globalne zdravstvene nesigurnosti". U rujnu 2020. godine IFA je bio jedan od rijetkih sajmova koji se održao u fizičkom obliku, iako je imao formu malog sajma na koji je stiglo oko 6000 ljudi. Bili smo na specijalnom izdanju IFA sajma u rujnu 2020. godine, kao rijetki novinari koji su putovali u to vrijeme.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Berlin se sada kao grad počinje otvarati za velike događaje, uz neka ograničena pandemijska ograničenja. Od 1. travnja sudionici mogu prisustvovati velikim događajima u gradu, poput sajmova, bez predočenja dokaza o testiranju, oporavku ili cijepljenju.

Martin Ecknig, izvršni direktor Messe Berlina, dodao je da "industrija ima snažnu želju vratiti se osobnim događajima, a mi smo predani tome da to postane stvarnost u Berlinu ovog rujna na siguran i uspješan način".

Podjsjetimo se, GSMA je privukla 61.000 posjetitelja na MWC22 u Barceloni krajem velajče 2022., na kongresu na kojem smo također sudjelovali.

Izvor: Krunoslav Ćosić