PANEL DISKUSIJA

5G DAN: Stiže i novi igrač na hrvatsko tržište

Autor Krunoslav Ćosić

HAKOM po treći put organizira konferenciju pod nazivom 5G dan

Izvor: Shutterstock

Program ovogodišnjeg „5G Dana“ možete pratiti i uživo na HAKOM-ovim YouTube i Facebook kanalima, a tijekom više sati 13. travnja 2022. moći će se čuti o što nas novo očekuje na 5G području.

5G-okosnica nove generacije naprednih elektroenergetskih mreža-Neural Grid naziv je teme o kojoj će govoriti Srđan Skok s Visokog veleučilišta Algebra. O Digitalnom potencijalu u zdravstvu izlagat će svoja saznanja Ognjen Bagatin iz Poliklinike Sinteza dok će o M2M Connectivity Platform govoriti Luka Špoljarić iz Rimac Technology.

Izvor: Shutterstock

Kakva je uloga HAKOM-a pri uvođenju 5G tehnologije u Republici Hrvatskoj o planovima će se moći čuti od Mirana Gosta iz HAKOM-a. Zanimljiva će biti tema o 5G-u i izloženosti elektromagnetskim poljima visokih frekvencija (Davor Bonefačić, FER) dok će novog dionika hrvatskog 5G tržišta predstaviti Alessandra Diana iz EOLO, koji je uz A1 Hrvatska, Hrvatski Telekom i Telemach Hrvatska također dobio odobrenje za rad u 5G spektralnom području (radit će na frekvenciji od 26 GHz).

Na kraju HAKOM-ovog 5G dana održat će se panel diskusija s temom 5G i društvo budućnosti. Sudjelovat će Tonko Obuljen iz HAKOM-a, Mislav Balković s Visokog učilišta Algebra, Ivan Maglić iz HUP-ICT te Tonči Žilićiz Rimac Technology.