KONFERENCIJA

WORLDWIDE DEVELOPER CONFERENCE: Apple najavljuje novo WWDC izdanje

Autor Davor Dakić

Događaj će se početkom lipnja održati u online formatu

Izvor: Apple

Poput posljednja dva predstavljanja novih proizvoda, Apple će i sljedeće izdanje Worldwide Developer Conference održati u online formatu, ali će određeni broj studenata i programera biti prisutan uživo u Apple Parku. WWDC se održava od 6. do 10. lipnja 2022. Tijekom prijašnjih godina, prije pandemije koronavirusa, Apple je konferenciju održavao uživo, s velikim brojem sudionika.

Iako je uglavnom fokusiran na najnovija Appleova softverska ažuriranja, tijekom godina su na WWDC-u lansirani brojni hardverski proizvodi. Na ovogodišnjem će se izdanju istaknuti najnoviji razvoj operativnih sustava za iPhone, iPad, Watch i Mac računala, a bit će riječi i o Apple TV-u. Očekujemo iOS 16, što je postalo uobičajeno još od iOS 11 verzije.

Konferencija WWDC se sastoji od keynote prezentacija i raznih tehničkih sesija usmjerenih na kreiranje aplikacija i usluga pomoću Appleovog softverskog ekosustava. Omogućit će se prvi pogled na najnovije Appleove platforme i tehnologije tijekom sesija, uz predstavljanje najnovijih alata i pružanje savjete s naglaskom na povezivanju s Appleovim stručnjacima u laboratorijima i digitalnim salonima.

Sudjelovanje odnosno praćenje konferencije čiji je naziv ove godine Call to code je besplatno, a detalji o načinu prijave za sudjelovanje uživo u Apple Parku bit će objavljeni uskoro.

Everything you need to know about WWDC 2020, day 1 — Apple
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI