NOGOMET I TECH SVIJET

FC BARCELONA: Ulaze u NFT svijet i metaverzum

Autor Krunoslav Ćosić

Jedan od najpoznatijih svjetskih nogometnih klubova iskorištava tehnologije

Izvor: Fcbarcelona

Predsjednik FC Barcelone Joan Laporta istaknuo je kako počinju koristiti najnovije tehnologije kao što su blockchain, non-fungible tokens (NFT odnoson nepromjenjivi tokeni) i metaverzum kako bi stvorili prilike za rast i potaknuli održivost.

Laporta je izjavio da FC Barcelona uskoro planira pokrenuti svoj prvi NFT, iako ne otkriva nikakve detalje. Također je otkrio da klub želi stvoriti vlastitu kriptovalutu i općenito gleda na blockchain kao na ključni alat za stvaranje uvjerljivih usluga za 300 milijuna navijača kluba diljem svijeta.

"Inovativni smo u korištenju i prilagodbi tehnologija i to ćemo biti i dalje", rekao je Laporta. “U posljednje vrijeme puno je pažnje posvećeno blockchain proizvodima i uslugama kao što su NFT i metaverse… Trebali bismo biti u mogućnosti ponuditi digitalne proizvode našim članovima, našim obožavateljima koji će biti usklađeni s vrijednostima kluba i generirati vrlo zanimljive emocionalno iskustvo”, prenosi Mobile World Live.

Izvor: AA World Travel Library / Alamy / Profimedia

Nogometni klub Barcelona, institucija s više od 120 godina povijesti i u vlasništvu svojih članova, također je u procesu obnove svog stadiona Camp Nou koristeći tehnologije, poboljšavajući održivost i dajući prioritet inkluzivnosti. Već je osnovan Barca Studios za proizvodnju vlastitog sadržaja i Barca Innovation Hub za nove tehnologije.

Barca namjerava diverzificirati i integrirati sve vrste esporta i zabave. "Želimo stvoriti nove prilike za rast", rekao je Laporta te dodao: “Cilj nam je osvajati naslove i usrećiti naše navijače, ali također moramo profitirati od prilika u sportskoj industriji. To je pitanje opstanka.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI