SAVJETI

DIJELJENJE NA TWITTERU: Za one koji žele još malo razmisliti

Autor Smartlife

Twitter je poznat po dijeljenju postova u realnom vremenu, ali možete malo i razmisliti

Izvor: Profimedia

Zakazivanje postova na platformi Facebook je odavno uobičajena stvar, a mnogi još uvijek ne znaju da je i Twitter istu mogućnost dobio još 2020. godine. Istina je da je Twitter poznat po dijeljenju postova skoro pa u realnom vremenu te po želji da se stalno bude u tijeku pa mnogi stvari dijele bez dužeg promišljanja.

Oni koji žele još malo razmisliti mogu iskoristiti jednostavnu opciju koju su mnogi predvidjeli – zakazivanje tvitova. Funkcija nije korisna samo za tviteraše koji ne žele biti brzopleti – može poslužiti i korisnicima koji nisu uvijek na mreži, a žele redovno dijeliti svoje stavove.

Izvor: Profimedia

To znači da se tvitovi mogu programirati tako da se pojave u vrijeme koje vlasnik računa izabere. Sve je vrlo jednostavno, a funkcija je trenutno dostupna samo u okviru web verzije pa je oni koji Twitter koriste na telefonu uopće nisu ni primijetili.

Pogledajte kako se tvit zakazuje korak po korak:

Kako bi se zakazao tvit potrebno je koristiti računalo ili laptop, napisati post i dodati dodatni sadržaj te kliknuti na ikonicu u obliku kalendara. Potom se bira datum i vrijeme u koje bi se tvit trebao pojaviti, a na kraju je dovoljno pritisnuti „Confirm“ i zatim "Schedule".

Tu su i video upute:

How to Schedule Tweets on Twitter
Izvor: Youtube

Popis svih zakazanih tvitova može se otvoriti kada se klikne na „Scheduled Tweets“ u donjem lijevom kutu prozorčića u kojem se programiraju postovi.