ZA SVE PLATFORME

APLIKACIJA ZA GLEDANJE FILMOVA Svi obožavaju Stremio

Autor Smartlife

Kažu da je bolji od Popcorn time aplikacije

Izvor: Stremio

Stremio aplikacija tj. desktop program vrlo brzo je postao popularan na svim platformama i to zahvaljujući svom jednostavnom sučelju i naprednim i mnogobrojnim mogućnostima streaminga.

Open-source projekt osmišljen je i realiziran kao sveobuhvatno rješenje tj. opcija za pronalaženje, praćenje i sortiranje video sadržaja uključujući streaming servise, filmove, serije, TV program, dokumentarce, sportske događaje itd.

Izvor: Stremio

Stremio, za razliku od nekih popularnih konkurentskih rješenja, obuhvaća i Live Web TV. Interfejs Stremio aplikacije i desktopa je vrlo jednostavan, lagan za korištenje i omogućava da se u njemu brzo snađu i apsolutni početnici.

Funkcionira tako što korisnik instalira aplikaciju ili desktop verziju, otvori besplatan račun i pronađe sadržaj koji želi gledati, omogući razne addon dodatke po želji i uživa u praćenju omiljenog programa. Korištenjem Discover opcije ili Board nakon dodavanja interesa svaki korisnik može istražiti sve ono što Stremio nudi. Postoji i opcija registracije korisnika s Facebook računom.

Kad završite s najbržim mogućim procesom registracije (vratite mu se kasnije kako biste popunili sve detalje) odmah se otvara sučelje sa sadržajem. Inicijalno je sadržaj podijeljen na:

Movies - Top
Series - Top
Movies by Rating
Series by Rating
Channels - YouTube
Movies - Public Domain Movies

Naknadno možete složiti razmještaj i miksati sadržaj onako kako vama odgovara. Posljednja kategorija - Public Domain Movies - vrlo je zanimljiva jer je to jedna od rijetkih potpuno čistih i legalnih kategorija u okviru koje je sadržaj besplatan za korištenje i ne zahtijeva pretplatu, ali i ne krši autorska prava.

Izvor: Stremio

Prve četiri kategorije su svakako na rubu ili krše autorska prava i njih svako koristi na svoju odgovornost. Prije gledanja filma potrebno je povezati torrent izvor kako bi se dobili seederi odnosno vlasnici kopije sadržaja. Mogu se aktivirati čak i titlovi, ali ne bismo dalje ulazili u ovo jer je svakako siva zona.

Stremio vam omogućava formiranje vlastite biblioteke sadržaja koju proširujete pretraživanjem, a tu je i mogućnost korištenja Calendar tab, koji omogućava zakazivanje gledanja i podsjetnike.

Što se same reprodukcije sadržaja tiče sve je vrlo jednostavno. Izaberete sadržaj, kliknete na Play s desne strane i učitava se video prozor u kojem su dostupne opcije za upravljanje slikom, zvukom, reprodukcijom, titlovima.

Na raspolaganju su i dodatne mogućnosti kao što su reprodukcija na VLC playeru ako ga imate na računalu (ili neki drugi), prebacivanje sadržaja na TV ili podržan wireless uređaj, informacije o kvaliteti prijenosa i još puno toga za one koji se vole baviti raznim (ne)zanimljivim podacima.

Ovo je u suštini PopCorn Time, koji je bolji od PopCorn Time torrent kina, a nedavno je ugašen. Stremio je dostupan za Windows, MacOS, Linux, iOS (iPhone, iPod i iPad), Android i Huawei Mobile Services i to bez Gspace aplikacije (direktno kroz AppGallery).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI