NOVI EMOTIKONI

Telegram od sada nudi bolje reakcije i video naljepnice

Autor Krunoslav Ćosić

Novo ažuriranje aplikacije donosi videonaljepnice koje se lako izrađuju

Izvor: telegram

Novost u aplikaciji za dopisivanje Telegram su bolje reakcije s kompaktnim animacijama i dodatnim emotikonima, gumb za pregled nevidljivih reakcija, poboljšana je navigacija između razgovora i još mnogo toga.

Video naljepnice

Telegramove animirane naljepnice imaju manje od 30 KB podataka po naljepnici. Stvaranje takvih naljepnica zahtijeva iskustvo i specijalizirani softver kao što je Adobe Illustrator. U naljepnice možete pretvoriti obične videozapise tako da svatko može lako izraditi detaljne animirane naljepnice pomoću bilo kojeg programa za uređivanje videozapisa.

Izvor: telegram

Kao i uvijek, možete objaviti svoje pakete pomoću bota @Stickers ili dodati neke od novih kompleta koje su izradili drugi. Programeri mogu koristiti API za uvoz naljepnica za izradu moćnih aplikacija za stvaranje i uvoz naljepnica u Telegram.

Bolje reakcije

Reakcije sada imaju kompaktnije animacije. Za slanje većeg efekta pritisnite i držite reakciju u izborniku. Poput interaktivnih emojija, reakcije su sada sinkronizirane tako da će vaši primatelji vidjeti animacije u stvarnom vremenu.

Izvor: telegram

Reakcije se ne koriste samo za izražavanje emocija već i za odgovaranje na pitanja i pokazivanje odobravanja, zbog čega sada imaju status čitanja. Kao za odgovore ili @-spominjanja, novi gumb srca pojavljuje se kada vaše poruke imaju nevidljive reakcije.

Nove reakcije i interaktivni emotikoni (emoji)

Ovo ažuriranje dodaje 5 novih reakcija koje će vam pomoći da razgovarate o bilo čemu, od filmova Christophera Nolana do globalnih ekonomskih vijesti. Te se reakcije mogu poslati i kao interaktivni emoji. Pošaljite ih na bilo koji privatni chat, a zatim dodirnite animirani emoji kako biste aktivirali sinkronizirani efekt na cijelom zaslonu.

Izvor: telegram

Navigacija po nedavnim razgovorima

Kada skačete kroz nepročitane kanale ili se krećete između razgovora pritisnite i držite gumb „Natrag“ za povratak na određeni chat. Otvaranje chatova iz proslijeđenih poruka, poveznica, korisničkih imena, profila itd. dodaje ih na popis.

Izvor: telegram

Uklanjanje bugova

Telegramovi programeri proveli su dva tjedna u siječnju potpuno se usredotočujući na rješavanje poznatih problema u aplikacijama Telegrama. Između ostalog, poboljšali su kvalitetu poziva, dodali podršku za prijevod na stranice Instant View (i bios na iOS-u), dodali opciju slanja tihih poruka iz izbornika za dijeljenje i desetke drugih poboljšanja. Na iOS-u ćete također primijetiti nove animacije kada dodirnete ikone na traci kartica.

Izvor: telegram