ZAGREB I HRVATSKA

NEĆETE VJEROVATI Uber je u Hrvatskoj koristilo gotovo pola svijeta

Autor Krunoslav Ćosić

Turisti iz čak 106 zemalja svijeta koristili su Uber tijekom adventa 2021./2022.

Izvor: Uber

Turisti obožavaju Uber, jedini je zaključak iz informacija koje su objavljene za razdoblje adventa u Zagrebu i Hrvatskoj. Povećan je i interes za vožnjama - u usporedbi s 2020. godinom koristilo ga je u Zagrebu gotovo pet puta više međunarodnih korisnika. Ukupno je u Hrvatskoj zabilježeno povećanje prometa za četiri puta.

Znamo i koja je najdulja vožnja s Uberom po Hrvatskoj, ali ne znamo cijenu - vozač je putnika ili putnike vozio od zagrebačkog aerodroma pa sve do Pule, a ukupno je prešao 288 kilometara. Uz Amerikance, Britance i Nijemce, Uberom su se vozili i turisti iz Kazahstana.

Izvor: Uber

Ipak, još uvijek nisu dostignute pretpandemijske razine. Popularne lokacije u Zagrebu posjetili su korisnici Ubera iz čak 106 zemalja svijeta, a gradske vožnje su ipak najpopularnije. Pri tome se pazi i na higijenu. Tvrtka je vozačima distribuirala higijenske pakete koji sadrže maske, rukavice, dezinfekcijske gelove i sprejeve.

U pandemiji se koriste i tehnološka rješenja uz koja je i alat za prepoznavanje objekata koji omogućava Uberovoj aplikaciji da prije početka putovanja utvrdi nose li vozači masku kao i kontrolni popis unutar aplikacije putem kojeg vozači i korisnici mogu potvrditi da poštuju sve sigurnosne mjere prije spajanja na platformu.

Izvor: Scott Garfitt / Shutterstock Editorial / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI