DETOKSIKACIJA

OSLOBODITE TIJELO OD OTROVA Uz najpopularnije aplikacije

Autor Dijana Kaćanski

Toplo vrijeme bez dosadnih kiša kao i mnoštvo svježih sezonskih plodova idealni su preduvjeti za resetiranje

Izvor: Dmytro Sidelnikov / Alamy / Alamy / Profimedia

Kasno ljeto s lijepim i toplim danima treba dobro iskoristiti za nove početke – pokušajte s pametnim planom prehrane i aktivnostima koje će izvući iz vašeg tijela sve otrovne tvari te dovesti tijelo na željenu težinu dok će vaša koža blistati i zračit ćete ljepotom.

Tijekom zimskih mjeseci u tijelu se stvaraju nakupine neprobavljene hrane i nije to tako veliki problem ako ste u proljeće napravili detoksikaciju organizma.

Izvor: Google

Ljeti je dostupno puno više svježeg voća i povrća i više vremena provodimo na plaži ili u prirodi, ali uslijed brojnih druženja s konzumacijom ne baš zdravih namirnica i pića lako je skrenuti s putanje zdrave prehrane pa je sad pravo vrijeme za detoksikaciju.

Postoje brojni savjeti i recepti kako to učiniti, pokušajte s aplikacijom BodyFast Intermittent Fasting Tracker - Diet Coach koja donosi optimalni osobni plan prehrane i praćenje unošenja tekućine provodeći isprekidani post i sve to bez brojenja kalorija.

Aplikacija instalirana više od 10 milijuna puta prati vaš napredak, daje vam mogućnost preskakanja posta na jedan dan, a u konačnici to će se odraziti i na vaše zdravlje.

Lifesum - Diet Plan, Macro Calculator & Food Diary
Izvor: Google

Ako ste precizne i više volite brojati kalorije oduševit će vas aplikacija Lifesum - Diet Plan, Macro Calculator & Food Diary skinuta više od 10 milijuna puta.

Planove obroka, dnevnik hrane, brojač kalorija i zdrave recepte prema keto dijeti, paleo prehrani ili dijeti bez šećera prilagođeni su vašim potrebama, sve se bilježi – čak i nutritivno.

Uz ovu aplikaciju možete se sinhronizirati s preporučenim aplikacijama za vježbanje pa će vaš trud biti nagrađen željenim mršavljenjem.

Izvor: Google

A za one pripadnice ljepšeg spola koje imaju želju značajno smršaviti u samo sedam dana predlažemo aplikaciju Indian weight loss GM Diet & BMI Check instaliranu više od milijun puta koja uz prehranu po posebnom programu i bez gladovanja obećava gubitak 8 kilograma u samo tjedan dana.

GM (General Motors) dijeta dosta je rigorozna što se tiče izbora namirnica, ali uz dodatne savjete, provjeru BMI indeksa i preciznog praćenja, gubitak uz detoksikaciju organizma donosi i smanjenje obujma struka, povećanje energije te zdravi i sjajni izgled.

Izvor: Google

Dame koje više vole mršaviti uz sokove izabrat će popularnu aplikaciju Weight Loss Juice Recipes Belly Fat Burning Drink s posebno osmišljenim receptima za sokove koji omogućavaju unos hranjivih sastojaka uz uklanjanje masnoća i ostalih nezdravih nakupina u tijelu.

Detoksikaciju zdravim sokovima, zelenim sokovima i cijele terapije sokovima izabrale su brojne poklonice zdravog načina života što pokazuje činjenica da je aplikacija skinuta više od milijun puta.

I na kraju, kad ste već na putu za detoksikaciju organizma, pokušajte, barem povremeno, napraviti digitalnu detoksikaciju pomoću aplikacije Detox Procrastination Blocker: Digital Detox.

Izvor: Google

Ova aplikacija s više od milijun instalacija donijet će vam oslobađanje od ometanja i odgađanja povezanih sa ovisnošću o pametnim telefonima.

Jednostavno pokrenite aplikaciju i izaberite vrijeme za neometanje od strane mobitela, a vrijeme iskoristite za odmor ili meditaciju i osjećajte se slobodno.