Steam

Isprobajte drugačije iskustvo igara Resident Evil 2 i Resident Evil 3

Autor Smartlife

Nova iskustva za one koji vole osjetiti strah tijekom igranja

Izvor: Steam

VR način je primijećen još u kolovozu 2021. godine, a sada je konačno stigao na GitHub što svima koji u svojem vlasništvu imaju Resident Evil 2 ili Resident Evil 3 omogućava drugačije igranje, bitno drugačije nego ikada prije.

Ovih dana internetom kruži meme na kojem piše da se zapravo ne plašimo biti sami u mraku nego se plašimo da je tu s nama još netko – na primjer, jedan od monstruma iz franšize Resident Evil. S odrastanjem ovakvi strahovi nestaju, ali bi bi virtualna realnost mogla oživjeti.

Izvor: Steam

Ono što je inače strašno, u VR modu je sigurno još strašnije – dokaz bi mogao biti i nastavak video igre Resident Evil 2 iz 2019. godine koji u sebi spaja igranje u trećem licu i način borbe iz Resident 4, s okruženjem i strašnim trenucima iz Resident Evil 7.

Zaljubljenici u ovu horror franšizu sada sve mogu osjetiti i u virtualnoj realnosti te tako pojačati osjećaj strave i užasa. Mnogi su zbog novog VR načina uzbuđeni jer je kreator po imenu praydog uložio mnogo truda u njegovu izradu pa se oružjem, na primjer, rukuje uz pomoć prirodnih pokreta.

To znači da se igrač sa zombijima i drugim monstrumima bori „prsa u prsa“, napada ih noževima i ostalim sredstvima koja se kontroliraju preko pokreta u realnom svijetu. Ovo je sasvim sigurno novi korak prema bogatijem horror iskustvu, a VR način ljubiteljima omogućava gledanje i izbačenih scena iz Resident Evil 2 i Resident Evil 3. Samo što eksperti upozoravaju da je možda bolje ne gledati ono što nije bilo namijenjeno za gledanje.

Resident Evil 2 Remake VR mod test
Izvor: Youtube