ZA UREDE, HOTELE

NOVA MREŽA Wi-Fi 6 Release 2 rješava problem stabilnosti

Autor Smartlife

Za internet bez prekida i pauza, bez smetnji…

Izvor: Mondo portal

Od početka pandemije povećala se potreba za većom brzinom obrade podataka, što istovremeno traži i stabilnu komunikacijsku mrežu. Budući da veći dio građana vrijeme provodi kod kuće, Wi-Fi je još više dobio na značaju – još se od početka 2021. govori o šestoj generaciji Wi-Fi mreže koja je donijela veću brzinu i efikasnost.

Wi-Fi 6 se od početka fokusira i na objekte u kojima je intenzivnija cirkulacija ljudi (na primjer aerodromi, bolnice, tržni centri) te rješava probleme zagušenog protoka. Wi-Fi alijansa je najavila još jednu verziju bežične mreže – Wi-Fi 6 Release 2 – a cilj nije ubrzati performanse nego optimizirati konekcije, posebno na mjestima s većim protokom ljudi.

Izvor: Mondo portal

Tako je Wi-Fi 6 postao „Release 1“, a Release 2 je stigao 5. siječnja 2022. te se ne tiče pojedinačnih korisnika, bar ne direktno. Fokusira se na mjesta s većim brojem internet konekcija, što bi na primjer moglo koristiti uredima s velikim brojem zaposlenih, ali i hotelima te svim prostorima u kojima je puno onih kojima je internet neophodan.

Novi Release 2 je kompatibilan s MU-MIMO uplink konekcijama, što je korisno za Zoom sastanke odnosno situacije kada se veći broj sudionika nekog online skupa priključuje s istog mjesta te pokreće kamere na svojim uređajima. Za dobru kvalitetu nije potreban samo odličan protok podataka nego i pouzdana konekcija. Upravo tu Wi-Fi 6 Release 2 stupa na scenu.

WiFi 6 Explained
Izvor: Youtube

Wi-Fi 6 Release 2 donosi i nove alate koji pomažu u pametnijem korištenju energije – sve je više uređaja koji se automatski povezuju na internet, a nisu svi kontrolirani od strane ljudi. Takvi uređaji su „neovisni“, a WiFi 6 Release 2 se brine da troše manje energije tako što ih „uspavljuje“ kada njihove usluge nisu neophodne.