VRHUNAC MODERNE TEHNOLOGIJE

Revolucionarni model tenisica razvijen pomoću 3D tehnologije

Autor Dijana Kaćanski

S prolaskom ljetnih vrućina i početkom školske godine treba misliti na nove tenisice, imamo dobru ideju

Izvor: Adidas

Pripremate se za jesensko razdoblje škole, fakulteta ili posla, razmišljate o kupovini odjeće i obuće za novu sezonu, ali ne zaboravite tenisice jer su one nezaobilazni element modernog oblačenja posljednjih sezona.

Ili ste strastvena osoba koja svako jutro kreće na trčanje i želi obuću s jedinstvenim iskustvom kretanja i savršenim prijanjanjem uz stopalo koje slobodno diše.

Adidas 4D FWD
Izvor: Adidas

Iako prvi modeli tenisica potječu s kraja 19. stoljeća, kroz sljedeće stoljeće su se postepeno pojavljivali novi brandovi i inovativni modeli. Nakon završetka 1. svjetskog rata započeo je nastanak jednog od najpoznatijih brandova adidas čiji su se proizvodi kroz kasnija desetljeća razvijali i nadograđivali.

A za ovu jesen upravo adidas donosi revoluciju lansiranjem novog inovativnog modela tenisica za trčanje razvijenog pomoću najsuvremenije 3D tehnologije.

Izvor: Adidas

Koristeći sportske podatke skupljane više od 17 godina i u 4 godine partnerske suradnje s Carbonom razvijao je tehnologiju 4D mrežastih uložaka pa je adidas 4D obuća među prvima u svijetu koja pomoću ove pametne tehnologije nudi mogućnost prilagođavanja tenisice posebnim obrascima kretanja.

Jedinstveni dizajn adidas 4D FWD tenisice s 4D mrežastim uloškom smanjuje kočionu silu i pretvara energiju udarca noge o tlo u pomak naprijed, tako omogućujući glatki prijelaz i iskustvo klizanja za najbolje rezultate.

Izvor: Adidas

Kod realizacije ovog modela nadahnutog tehnologijom budućnosti mislilo se i na sve koji vole prirodu pa je u njima ugrađeno čak 40% prirodnih i obnovljivih materijala kojim se garantira manje zagađenje okoliša.