MEDITACIJA

HEADSPACE: MEDITATION & SLEEP Opustite se pomoću aplikacije

Autor Dijana Kaćanski

Vrijeme je promjena, privikavate se na novi ritam i često ste pod stresom - isprobajte novi način relaksacije

Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Početkom rujna teško se privikavate na povratak na posao? Djeca počinju ići u vrtić ili školu pa su pripreme zahtjevne i naporne? Ili jednostavno osjećate stres već na samu pomisao o kišnom i hladnijem razdoblju?

Sve stresne situacije potrebno je imati pod kontrolom pa je pametan odabir za prirodno postizanje unutarnjeg mira, kontrole emocija i lakše svladavanje svakodnevnih obaveza – meditacija.

Izvor: Google

Meditacija je oblik jednostavnih i mirnih vježbi sjedenja, osvještavanja disanja i brojanja udaha koji mogu trajati tek nekoliko minuta ujutro i navečer te donijeti brojne emocionalne i fizičke pozitive.

Ovakva vrsta opuštanja omogućit će vam manje stresa, opušteno spavanje i osjećaj zadovoljstva pa vam preporučujemo aplikaciju Headspace: Meditation & Sleep u kojoj možete birati među stotinama vođenih meditacija i odabrati najbolje za sebe.

Izvor: Katrina Brown / Alamy / Profimedia

Ova aplikacija donosi učenje o meditaciji i svjesnijem životu kao i o upravljanju stresom, sreći, otpornosti i zdravlju, a besplatni tečaj o osnovama meditacije pomoći će i početnicima.

Brojni drugi tečajevi u sklopu aplikacije doprinijet će upravljanju anksioznošću, otpuštanju stresa i opuštenijem spavanju, dok će meditacija o radu i produktivnosti poraditi na fokusu, prioritetima, produktivnosti i kreativnosti.

Meditacija kretanja i sporta bazira se na motivaciji, fokusu, treningu, natjecanju i oporavku, dok se meditacija o tjelesnom zdravlju temelji na učenju o pažljivom jedenju, liječenju boli i drugim bitnim dijelovima svakodnevice.

Posebne teme čine fokus, opuštanje uz treninge, buđenje i spavanje kao i meditacija za djecu s biranim vježbama i umirujućom glazbom, a za pretplatnike postoji čitava paleta meditacije.

Budite sretne i smirene, osjećajte se bolje i izgledajte lijepo te unesite svjesnost i meditaciju u svaki dio svog života putem ove hvaljene aplikacije koja je instalirana više od 10 milijuna puta.