KAKVA PILA

MERCEDES-AMG PROJECT ONE Zvijezda video igre Forza Horizon 5

Autor Krunoslav Ćosić

Igrača zajednica može se radovati nevjerojatnim performansama vozila s više od 1000 KS

Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/MediaPortal Daimler AG

Bliska suradnja između Mercedes-AMG-a i Microsofta omogućit će hiperrealistično iskustvo vožnje s hiper-automobilom u dugo očekivanoj igri Forza Horizon 5.

Na potpuno digitalnom gamecomu 2021., koji se održava od 25. do 27. kolovoza, Microsoftov Xbox Game Studios predstavio je potpuno novu igru Forza Horizon 5 s Mercedes-AMG Project ONE "Forza Horizon Edition" kao zvijezdom.

Virtualni pandan hiper automobila s pogonskom tehnologijom Formule 1 oduševljava razinom detalja i trenutno najvećom vjernošću u digitalnom svijetu. Igrači su uronjeni u hiper-stvaran otvoreni svijet u kojem se stvara pejzaž Meksika. Najavljeno je "nevjerojatno realno" iskustvo vožnje vrhunskog modela iz Affalterbacha.

Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/MediaPortal Daimler AG

Virtualno ubrzanje, kočenje, upravljanje i agilnost kao i aktivna aerodinamika odgovaraju značajkama budućeg cestovnog modela. Ova verzija igre dobila je ekskluzivnu karoseriju koja naglašava njezin jedinstveni karakter i jasno daje do znanja da ovaj automobil neće biti dostupan za kupnju u stvarnom svijetu. Osim “Forza Horizon Edition”, AMG hiper automobil može se, naravno, također konfigurirati u drugoj opremi i bojama.

Također je pomno rekreirana aktivna aerodinamika hiperautomobila. Gaming zajednica se može radovati nevjerojatnim performansama vožnje, više od 1.000 KS snage i (digitalnoj) najvećoj brzini većoj od 350 km/h.

Inače, Mercedes-AMG Project ONE strogo je ograničen na samo 275 jedinica u stvarnom svijetu.

Mercedes-AMG Project ONE | After Work with Lewis Hamilton
Izvor: Youtube

Video igra Forza Horizon 5 bit će globalno dostupna 9. studenog 2021l za aktualne konzole Xbox obitelji, uključujući i Windows PC. Uske veze između Mercedes-AMG-a i Microsoftovog Forza tima rezultirat će daljnjim aktivnostima u nadolazećim tjednima i mjesecima do izlaska igre, a sljedeći nastup zakazan je za IAA MOBILITY ovog rujna na salonu automobila u Münchenu u Njemačkoj.