NO TO RACISM

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Društvene mreže i rasizam

Autor Krunoslav Ćosić

Čine li platforme društvenih medija dovoljno protiv rasizma, naročito u nogometnom svijetu?

Izvor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

U 2018. godini Facebook je uklonio 11,3 milijuna postova, a u 2019. godini gotovo dvostruko više. U 2020. godini došlo je do prave eksplozije rasističkih objava na ovoj društvenoj mreži.

Na nedavno završenom natjecanju Euro 2020, nakon nogometne utakmice između Engleske i Italije, u kojoj su Talijani pobijedili i osvojili naslov prvaka Europe, primjetan je porast rasističkih komentara i prijetnji na društvenim mrežama. U engleskoj nogometnoj ligi najgori su fanovi kluba Aston Villa.

Provedena je anketa u kojoj je istraživano čine li društvene mreže dovoljno te trebaju li nogometni klubovi i igrači bojkotirati društvene mreže iz tog razloga. Rezultate ćemo objaviti sutra na Smartlife.hr.

Do tada ne propustite odličan pregled svih igraćih video konzola od 1982. godine – prva gaming konzola Magnavox Odyssey iz 1972. godine koštala je 99 američkih dolara. Bez odlaska u salon možete imati idealne obrve, i to uz pomoć mobilne aplikacije. Planirate li kupnju grafičke kartice, a razmišljate o rabljenoj, prvo pročitajte naš članak o opasnostima.