PRAVA ALFA

STAKLENO KUĆIŠTE Za 9 kuna dobit ćete trostruku kameru od 48 megapiksela

Autor Krunoslav Ćosić

Kamera koristi umjetnu inteligenciju uz koju ćete automatski dobiti oštre i kontrastno optimizirane fotografije

Izvor: A1 Hrvatska

A1 Alpha 21 najnoviji je model na hrvatskom tržištu. Nasljednik modela A1 Alpha 20 nastavlja istom putanjom - za prihvatljivu cijenu nudi korisnicima sve što im je danas u pametnom svijetu potrebno.

Uz Android 11, najnoviju verziju operativnog sustava, stiže stražnja trostuka kamera u elegantnom staklenom kućištu. Glavni senzor ima 48 megapiksela, a u pozadini mu u različitim situacijama pomaže umjetna inteligencija podešavajući postavke kamere u različitim situacijama.

Izvor: A1 Hrvatska

Koristi se 4-u-1 tehnologija te se uz velike piksele omogućuje snimanje jasnih i „čistih“ fotografija, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Zahvaljujući moćnim algoritmima AI-ja, kamera „prepoznaje“ 22 različita prizora te automatski prilagođava postavke pri fotografiranju.

Vrhunska izvedba kamere do izražaja dolazi i kada je potrebno nešto snimiti s male udaljenosti od samo nekoliko centimetara. Recimo, morate snimiti dokument nakon što ga potpišete - kamera s 2 megapiksela će automatski izoštriti scenu i dobit ćete detaljnu snimku.

Izvor: A1 Hrvatska

Želite li napraviti efektnu fotografiju sa zamućivanjem pozadine ili izoštravanjem predmeta odnosno osoba u prvom planu pomoći će vam treći senzor od 2 megapiksela i dobit ćete bokeh efekt. Na prednjoj se strani nalazi kamera od 8 megapiksela.

Srce pametnog telefona A1 Alpha 21 je osmojezgreni procesor, memorija iznosi 128 GB, a za rad se koristi radna memorija od 4 GB. Za ugodan streaming različitih video sadržaja koristi se veliki HD+ IPS zaslon od 6,52 inča dijagonale.

Izvor: A1 Hrvatska

Uz kamere i ekran, ističemo trogodišnje jamstvo, ali i iznimno konkurentnu cijenu - uz tarifu Savršena A1 Alpha 21 košta 9 kuna, a odaberete li Dobru tarifu telefon će vas također koštati 9 kuna (jednokratno), a ostatak vrijednosti otplatit ćete kroz 24 rate po 30 kuna.

Za dodatnih 9 kuna možete kupiti i A1 Bluetooth slušalice, a kupite li uređaj u A1 webshopu na poklon ćete dobiti iste te slušalice te zaštitnu masku i zaštitu ekrana.

Izvor: A1 Hrvatska