OVO SU NAOČALE!

Naočale uz koje vam neće trebati niti veliki televizor niti projektor

Autor Krunoslav Ćosić

TCL je tijekom sajma MWC 2021 u Barceloni predstavio NXTWEAR G, zanimljive interaktivne pametne naočale

Izvor: TCL

Nema više traženja dobrog položaja za gledanje utakmice ili filma, ne morate sjediti u dnevnom boravku niti prekidati svoj film dok se vozite taksijem ili avionom. Sve se događa ispred vašeg nosa odnosno ispred vaših očiju, s unutarnje strane naočala.

Izvor: TCL

TCL NXTWEAR G su naočale mase 100 do 130 grama, spajaju se s izvorom slike putem kabela, a video se prikazuje na Sonyjevim Micro OLED ekranima dual rezolucije 1080p, uz omjer 16:9. Osvježavanje slike je pri 60 Hz vidljivi kut je 47°, a ispred očiju ćete imati osjećaj kao da gledate film na platnu od 140 centimetara dijagonale.

Sve prati stereo zvuk na dva zvučnika koji se nalaze u blizini ušiju. Naočale imaju akcelerometar, žiroskop i kompas, a u pakiranju ćete dobiti tri različita držača za nos te krpicu za čišćenje naočala. Dakle, kao da imate klasične naočale.

Izvor: TCL

Punjenje nije potrebno; naočale funkcioniraju po principu grab-and-go te su plug-and-play tako da ih može napajati vaš kompatibilni laptop, tablet ili pametni telefon. Nije potrebna niti dodatna aplikacija - samo spojite naočale na USB-C priključak. Vizualni doživljaj podržava 3D 4K sadržaj integriran sa stereo zvučnicima. Zgodno je što se pri korištenju naočala ne gubi periferni vid pa ako sjedite u avionu i gledate film, neće vam promaći stjuardesa koja poslužuje piće.

Izvor: TCL

Naočale su kompatibilne s više od 100 pametnih telefona brandova Huawei, Honor, Samsung, LG, BlackBerry, OnePlus, Oppo, Sony, HTC, Asus, Xiaomi, a mogu se spojiti i na prijenosna računala Apple, Lenovo, Dell, HP, Google, MSI, Asus i Gigabyte te na tablete HP, Dell, Acer, Samsung, Huawei, Lenovo, Medion, Microsoft, Apple.

Izvor: TCL

"Uz TCL-ovu stručnost u DisplayGreatnessu, NXTWEAR G Smart naočale postaju produžetak vašeg pametnog uređaja i omogućuju zabavu gdje god se nalazili. TCL-ovi vrhunski uređaji s pristupačnom cijenom, uključujući TCL 20 Pro 5G, pružit će još veću vrijednost u narednim mjesecima, uz bogatu Multi-ScreenCollaboration implementaciju nadogradnji nadolazećeg softvera", izjavio je Aaron Zhang, izvršni direktor tvrtke TCL Communication.

TCL NXTWEAR G u prodaju kreću u Australiji početkom sljedećeg mjeseca (srpanj 2021.), a na ostala tržišta dolaze nešto kasnije.