SKRIVENA KAMERA

DOLAZI NEŠTO ŠTO DO SADA NISTE VIDJELI: Kamere ispod ekrana sljedeći su „tech krik“

Autor Smartlife

Ako ste mislili da ste vidjeli sve, to je samo znak kako niste ništa vidjeli. Svjedoči tome mobilna industrija s tehnologijama koje napreduju svakih nekoliko godina

Izvor: ZTE

Prije nekoliko godina ispod ekrana su stigli čitači otiska prsta, što je omogućilo da se prednja površina pametnog telefona produži prema dolje. Zatim su u gornjem dijelu ekrana počeli bušiti male rupice unutar kojih su smjestili prednje kamere. Ali, taj detalj mnogima ipak smeta te skrivaju taj dio ekrana, čime se i ukupna površina ekrana smanjuje. Nekoliko proizvođača predstavilo je motoriziranu selfie kameru.

Izvor: ZTE

Sljedeći korak u povećavanju korisne površine ekrana je smještaj prednje kamere ispod ekrana, kako bismo pri gledanju serija i filmova na Netflixu i drugim streaming platformama mogli uživati u što većoj dijagonali ekrana.

Iako je to ZTE već predstavio krajem prošle godine, na modelu Axon 20 5G (selfie kamera od 32 megapiksela, ispod 6,92 inča), prava evolucija stiže u drugoj polovici ove godine kada će Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo, ZTE i Meizu predstaviti svoje prve modele.

Izvor: ZTE

Vjerojatno je to jedan od razloga što Samsung kasni s predstavljanjem sljedećih (nasljednih) modela u preklopnog kućištu (serije Z Fold i Z Flip, koji su predstavljeni već početkom prošle godine), sa savitljivim ekranom. Xiaomi će kameru implementirati u model Mi Mix 4.