I ZA GLEDANJE TV-a

NAJNOVIJI GALAXY TAB A SERIJE Veći zaslon, uz više snage za multitasking

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung predstavio Galaxy Tab A8 za učenje, zabavu i povezivanje

Izvor: Samsung

Tableti su savršen alat za sve naše online aktivnosti, kako kod kuće tako i van nje. Ljudi sve više koriste tablete za video pozive, u online učionicama, kao i za gejming i streaming. Živimo u svijetu u kojem su rad i učenje na daljinu postali svakodnevica.

Galaxy Tab A8 posjeduje prošireni zaslon od 10,5 inča s upečatljivo tankim okvirom omjera 16:10. Četverostruki zvučnik s Dolby Atmos tehnologijom pruža bogatu zvučnu kulisu pri gledanju serija i filmova te igranju igara.

Izvor: Samsung

Samsungovi novi tablet koristit će se i za gledanje televizijskog programa, uz aplikaciju Samsung TV Plus koja nudi više od 200 besplatnih kanala. Samsung TV Plus aplikacija dostupna je besplatno u Galaxy Store i Google Play trgovini. Galaxy Tab A8 dolazi uz dva mjeseca YouTube Premium licence bez oglasa.

U usporedbi s Galaxy Tab A7 (2020), CPU i GPU kapaciteti novog Galaxy Tab A8 povećani su za 10%. Galaxy Tab A8 nudi nekoliko dostupnih veličina pohrane podataka pa korisnici mogu izabrati verziju od 32 GB i 64 GB prostora za pohranu podataka. Uz korištenje microSD kartice korisnicima je omogućeno i do 1 TB dodatne memorije.

Ostale karakteristike uključuju 3 GB radne memorije, bateriju kapaciteta 7040 mAh koja se puni snagom do 15 W. Osiguran je vodećom Samsung Knox sigurnosnom platformom s višestrukom zaštitom. Operativni sustav je Android 11.

Zaslon uređaja može se podijeliti na dva dijela što omogućava korištenje dvije aplikacije istovremeno, a uz opciju Multi-Active Window može se dodati čak i pop-up prozor. Tijekom predavanja poput onih na fakultetu, korisnici mogu simultano komunicirati s kolegama, zapisivati bilješke te pratiti prezentaciju u isto vrijeme.

Izvor: Samsung

Uz stražnju kameru od 8 MP, prednju kameru od 5 MP i novu mogućnost snimanja zaslona učenici, učitelji pa čak i gameri ne moraju se bojati da će nešto propustiti. Samsung Galaxy Tab A8 bit će dostupan u sivoj, srebrnoj i novoj rozo-zlatnoj varijanti od siječnja 2022.