BAŠ JE MALI

Specijalist za tostere u Japanu lansira pametni telefon

Autor Krunoslav Ćosić

Tvrtka za kuhinjsko posuđe Balmuda lansirala je svoj debitantski pametni telefon

Izvor: Balmuda

Japanska tvrtka predstavila je kompaktni 5G smartphone koji će se prodavati za 104.800 JPY (915 USD) na domaćem tržištu s raznim elementima marke. Uređaj ima zaslon od 4,9 inča i zakrivljenu stražnju stranu dizajniranu da bude veličine dlana kao odgovor na, kako stoji u promotivnom materijalu tvrtke, "pametne telefone diljem svijeta koji postaju sve veći".

Balmuda Phone mase je 138 grama, pokreće Android 11 na Qualcomm Snapdragon 765 čipsetu i uključuje bateriju od 2500 mAh, jednu stražnju kameru od 48 MP i modul za selfie od 8 MP. Dostupan je u crnoj ili bijeloj boji, uz 6 GB radne i 129 GB interne memorije.

BALMUDA Phone
Izvor: Youtube

Tvrtka je najpoznatija po prodaji tostera od 299 dolara. Navodi se da korisničko sučelje Balmuda Phone daje "početni zaslon pun individualnosti" i povlači poveznice s njegovim naslovnim proizvodom, uz napomenu kako kamera "omogućuje snimanje ukusnih slika hrane".

Balmuda pametne telefone prodaje izravno u Japanu, a SoftBank Corp je jedini dobavljač kod operatora. Narudžbe su već počele, a isporuke se očekuju od 26. studenog 2021.