SKROZ JE PROZIRNO

KONAČNO SMO VIDJELI I TO: Laptop s transparentnim zaslonom

Autor Krunoslav Ćosić

Lenovo je predstavio futuristički dokaz koncepta prijenosnog računala - ThinkBook Transparent Display Laptop Concept

Izvor: Krunoslav Ćosić

To je prvo prijenosno računalo u industriji sa 17,3-inčnim Micro-LED prozirnim zaslonom, a pruža potpuno iskustvo bez obruba i prozirnog zaslona. Ovo prijenosno računalo revolucionira iskustvo interakcije i stvaranja sa svojim izvanrednim prozirnim zaslonom.

Sa zaslonom bez obruba prozirno područje tipkovnice i naizgled lebdeći dizajn podloge, bez napora odiše osjećajem visokotehnološke jednostavnosti, podižući cjelokupno korisničko iskustvo. Briljantnost ovog prijenosnog računala leži u njegovoj inteligentnoj integraciji virtualnog i stvarnog.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Kroz snagu sadržaja generiranog umjetnom inteligencijom (AIGC), prozirni zaslon otvara nove puteve radne suradnje i učinkovitosti omogućujući interakciju s fizičkim objektima i preklapanjem digitalnih informacija za stvaranje jedinstvenog sadržaja koji generiraju korisnici.

Prozirnost mu omogućuje da se bez napora prirodno integrira u svoje okruženje. Korisnici se mogu neprimjetno prebacivati između tipkovnice i ploče za crtanje pomoću podržane olovke, otključavajući nove razine kreativne učinkovitosti.

AI u kombinaciji s prozirnim zaslonima otvorit će nove načine rada s podacima i aplikacijama, nudeći prilike za razvoj novih značajki i faktora oblika.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Micro-LED tehnologija nudi mnoge prednosti u razvoju prozirnih zaslona. Visoka zasićenost boja u kombinaciji s iznimnim kontrastom i svjetlinom zaslona od 1000 nita omogućuje optimalnu vidljivost i u zatvorenom i na otvorenom, što ga čini podjednako prikladnim za gotovo svako okruženje.

Tehnologija također nudi više mogućnosti u budućnosti s daljnjom optimizacijom kvalitete slike, trajnosti i podesive propusnosti kako bi se osigurala veća privatnost ili veća transparentnost za interakciju s objektima iz stvarnog svijeta.

Sa svojom sposobnošću prikazivanja videozapisa i dinamičnih slika prozirni zaslon neprimjetno se stapa i usklađuje s okolinom. Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept nije samo dokaz koncepta već prikazuje futurističku perspektivu računala s umjetnom inteligencijom spajajući digitalna i fizička okruženja koja mogu poboljšati korisnička iskustva na nezamislive načine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI