inteligentni asistent

VIZIONARSKI AI KONCEPT: DT u Barceloni predstavlja pametni telefon bez aplikacije

Autor Krunoslav Ćosić

AI pomoćnik zamjenjuje bezbrojne aplikacije na pametnom telefonu

Izvor: hrvatskitelekom

Deutsche Telekom će tijekom Mobile World Congressa u Barceloni krajem veljače predstaviti koncept telefona s umjetnom inteligencijom, ali bez aplikacije. Bit će to demonstracija vizionarskog AI koncepta na MWC 2024 u obliku pametnog telefona bez aplikacije razvijenog u partnerstvu s Qualcommom i Brain.ai.

Razvili su koncept u kojem pomoćnik s umjetnom inteligencijom zamjenjuje bezbrojne aplikacije na pametnom telefonu. Sustav će raditi poput conciergea koji "razumije vaše ciljeve i vodi računa o detaljima".

U praksi, glasovne naredbe će uputiti inteligentnog asistenta da izvrši zadatke, s planiranjem putovanja, kupnjom ili stvaranjem videa i uređivanjem fotografija koji se navode kao primjeri, piše Mobile World Live. Telefon stvara sučelje pomoću kojeg AI može predvidjeti korisnikov sljedeći zadatak ili potrebu.

Izvor: Deutsche Telekom AG, Evelyn Ebert Meneses

Što se tiče tehnologije Deutsche Telekomovo generativno sučelje pokreće Brain.ai, a tehnologija će biti smještena u oblaku, što znači da će biti dostupna na pametnim telefonima početničke razine. Za primjer, integrirali su slučajeve korištenja iz stvarnog života u T Phone.

U planu je premium iskustvo za druge verzije pametnih telefona s umjetnom inteligencijom koje pokreće Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 Reference Design, što znači da se sva obrada vrši na uređaju kako bi se pružila brža i učinkovitija ponuda.

Na MWC24 pokazat će se prototipovi, ali će trebati vremena dok pametni telefon bez aplikacija bude dostupan kupcima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI