USMJERIVAČI

ACER U LAS VEGASU: Prvi svjetski 5G Wi-Fi 7 CPE za igre

Autor Ivan Vukić

Predator Connect X7 5G CPE kombinira Wi-Fi 7 i 5G povezivost te nudi nevjerojatno malu latenciju

Izvor: Acer

Kašnjenje od samo 1 ms omogućit će Predator Connect X7 5G CPE, novi ruter (usmjerivač) predstavljen na CES 2024 u Las Vegasu. Kombinira najnoviju Wi-Fi 7 mrežnu konekciju i 5G mobilni pristup kako bi omogućio bežično igranje bez premca i praktički bez kašnjenja (latencije).

Predator Connect X7 5G CPE uz velike internetske brzine putem 5G i Wi-Fi 7 mreža, zajedno s dvostrukom WAN vezom za smanjenje prekida, omogućuje brzu, pouzdanu i ogromnu mrežnu pokrivenost. Predstavljen je i novi Predator Connect T7 Wi-Fi 7 Mesh Router za bežično igranje.

Pokretani naprednim četverojezgrenim procesorom Qualcomm Technologies X7 i T7 igračima i streamerima pružaju ubrzana mrežna iskustva, poboljšanu iskoristivost spektra s Wi-Fi 7 kao i poboljšane MU-MIMO i OFDMA na povezanim uređajima.

“Uzbuđeni smo što možemo najaviti najnovije Predator usmjerivače s 5G i Wi-Fi 7 opcijama povezivanja, osnažujući igrače da svoje igranje podignu na nove visine,” rekao je Wayne Ma, generalni direktor, Connectivity, Acer Inc.

Predator Connect T7 Wi-Fi 7 Mesh Router
Izvor: Acer

Zahvaljujući Qualcommovoj Immersive Home Platformi i četverojezgrenim procesorima novi Predator usmjerivači donose izvedbu sljedeće razine i brzinu širem rasponu igrača i okruženja za igranje.

5G, Wi-Fi 7 i Mesh Networking su ključne tehnologije za igranje sljedeće generacije i oduševit će korisnike svojim imerzivnim i responzivnim iskustvom igranja. Acerovi usmjerivači za igranje čine veliki korak naprijed uvođenjem novih Wi-Fi 7 Predator usmjerivača.

Zahvaljujući inovacijama bežične tehnologije Qualcomm Technologies ovi usmjerivači mogu udvostručiti izlaznu brzinu u usporedbi s Wi-Fi 6, istovremeno dodajući fleksibilnost za Wi-Fi igrače i poboljšavajući performanse kroz značajno smanjenu latenciju Wi-Fi 7, bolje upravljanje smetnjama, visoku propusnost i dosljedne performanse za povezane uređaje.

Predator Connect X7 5G CPE
Izvor: Acer

Predator Connect X7 5G CPE ističe se kao prvi koji kombinira 5G i Wi-Fi 7 tropojasnu BE11000 propusnost, nudeći 3,5 Gbps preko 5G-a i iznimno nisku latenciju od 1 ms. Korisnici imaju koristi od dvostruke povezanosti putem 5G-a i etherneta, uključujući mehanizme za uravnoteženje opterećenja i prelazak u slučaju kvara među uređajima u isprepletenoj mreži kako bi zaštitili rad od mogućih prekida.

Predator Connect T7 Wi-Fi 7 Mesh Router, s podrškom za Wi-Fi 7 tropojasnu propusnost, drži korak s kombiniranom propusnošću BE11000 i može se bez napora integrirati s višejediničnim mrežastim sustavima, poboljšanim s High-Band Multi- Link Simultaneous za pouzdan backhaul i bolju pokrivenost cijelog doma.

Predator Connect T7 Wi-Fi 7 Mesh Router
Izvor: Acer

Igrači zadržavaju potpunu kontrolu nad usmjerivačima putem pomoćne aplikacije Acer Predator Connect i mogu nadzirati snagu mrežnog signala putem višebojnog svjetlećeg indikatora logotipa Predator koji se nalazi na vrhu kućišta.

Za dodatni sloj sigurnosti, uređaji su integrirani s ugrađenim Trend Micro Home Network Security kako bi mrežni uređaji bili zaštićeni od mogućih napada i pomogli u ispitivanju mrežnog prometa.