Gadgeti

ZAKRIVLJENO JE IN: Novi OLED modeli monitora na sajmu CES 2024

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung proširuje liniju Odyssey gejming monitora novim OLED modelima

Izvor: Samsung

Las Vegas će sljedeći tjedan iznjedriti novitete, a novosti priprema i Samsung. Novi OLED modeli donose performanse i vizualnu jasnoću koje igrači traže u svojim monitorima, uključujući Odyssey OLED G9 (model G95SD), Odyssey OLED G8 (model G80SD) i Odyssey OLED G6 (model G60SD).

Odyssey OLED G9 je zakrivljeni ultra-široki gejming monitor od 49" s DQHD (5120x1440) rezolucijom i omjerom slike 32:9 te drugim poboljšanim značajkama. Odyssey OLED G8 je prvi ravan 32-inčni Samsung OLED gejming monitor s 4K UHD (3840x2160) rezolucijom i omjerom slike 16:9.

Iz Samsunga ističu kako oba monitora imaju osvježavanje od 240 Hz i vrijeme odziva GTG 1 od 0,03 ms. Odyssey OLED G6 je monitor od 27 inča s QHD (2560x1440) rezolucijom koji podržava omjer slike 16:9, osvježavanje od 360 Hz i vrijeme odziva GTG od 0,03 ms.

Izvor: Samsung

„Uz raznovrsnost žanrova igara, gejming platforme postaju sve raznolikije“, izjavio je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik Odjela za vizualne zaslone u Samsung Electronics. „Novi OLED Odyssey gejming monitori tvrtke Samsung omogućit će gejmerima imerzivnije okruženje i inovativnu tehnologiju koja personalizira njihov doživljaj igranja, pritom ispunjavajući i nadmašujući njihove potrebe.“

Ugrađena OLED tehnologija bez odsjaja minimizira refleksije svjetla omogućujući poboljšano iskustvo gledanja bez dodatne opreme tako da korisnici mogu igrati videoigre s dosljednom svjetlinom i bojom u gotovo svakim uvjetima osvjetljenja.

S VESA DisplayHDR True Black 400, ovi monitori pružaju nevjerojatne detalje i živopisne boje neovisno o igri ili sadržaju koji se prikazuje. Štoviše, podržavaju AMD FreeSync Premium Pro za izuzetno lako igranje s niskim latencijama u HDR-u.

Izvor: Samsung

Novi modeli monitora nude sveobuhvatnu fizičku povezivost s dva HDMI 2.1 porta, USB hubom i DisplayPort 1.4 ulazom. Korisnici će također uživati u većoj udobnosti i praktičnosti s kompatibilnošću s VESA držačem te podesivim stalkom (HAS) koji ima kontrolne točke nagiba, okretanja i rotiranja monitora.

Modeli Odyssey OLED G9 i Odyssey OLED G8 imaju ugrađen Samsung SmartThings Hub tako da se korisnici mogu povezati s različitim IoT uređajima koji su kompatibilni s Matter protokolom i Alijansom za povezivanje aparata (HCA) za kontrolu uređaja.

Izvor: Samsung

Samsung je po prvi put Odyssey liniji dodao opcije ravnog OLED monitora i omjer slike 16:9 u modele Odyssey OLED G8 i Odyssey OLED G6. Novi modeli se odlikuju jedinstvenim, tankim dizajnom od metala linije Odyssey OLED i obuhvaćaju novu funkciju osnovnog osvjetljenja Core Lighting+ koja se uklapa u tanak okvir.

Core Lighting+ emitira ambijentalno osvjetljenje iz pozadine monitora. Uz krug osvjetljenja koji je četiri puta tanji od prethodnog modela (G95SC) savršeno se uklapa u tanki metalni okvir od 3,9 mm.