COOL DIZAJN

I PRIJE SAJMA CES: LG pokazao što ćemo za 10 dana vidjeti u Las Vegasu

Autor Krunoslav Ćosić

LG-jev najnoviji 4K projektor služi i kao moderan umjetnički predmet

Izvor: LG

LG CineBeam Qube 4K pretvorit će gotovo sve unutarnje prostore u kina. Tako svoj najnoviji lifestyle projektor predstavlja LG, a planira ga pokazati od 9. siječnja 2024. na sajmu CES 2024 u Las Vegasu.

Jedinstveni LG CineBeam Qube (model HU710PB) je novi 4K projektor te može brzo pretvoriti unutarnji prostor u kino. Ima kompaktan i lagan dizajn s praktičnom ručkom koja se može okretati za 360 stupnjeva.

LG-jevo projekcijsko rješenje također služi kao moderan dodatak interijeru, a njegova privlačna minimalistička estetika dodaje dašak moderne sofisticiranosti u prostoriju. Bit će malen dimenzijama - 80 x 135 x 135 mm, uz masu od 1,49 kg.

Izvor: LG

Sposoban je projicirati slike rezolucije 4K UHD (3840 x 2160) veličine do 120 inča (minimalno 50 inča). Opremljen RGB laserskim izvorom svjetlosti i najnovijim LG-jevim tehnologijama za poboljšanje slike novi model pruža iznimno jasne, oštre slike koje se mogu pohvaliti omjerom kontrasta od 450 000:1 i 154-postotnom pokrivenošću DCI-P3 raspona boja. Svjetlina je 500 ANSI lumena.

Preciznost boja CineBeam Qubea znači da se filmovi i drugi sadržaji prikazuju baš onako kako su njihovi kreatori zamislili, s bogatim bojama i dubokom crnom koja svakoj sceni dodaje dubinu i živost.

Izvor: LG

Projektor dolazi s automatskim podešavanjem zaslona te ima značajku automatskog fokusiranja koja automatski optimizira položaj i veličinu slike za vrhunsko iskustvo gledanja, svaki put.

Radit će na LG webOS 6.0 te CineBeam Qube pruža intuitivnu kontrolu i jednostavan pristup raznolikom izboru streaming usluga kao što su Netflix, Disney+, Prime Video i YouTube. Kada se ne koristi za gledanje sadržaja korisnici mogu uključiti projektor i funkciju mapiranja slika te uživati u zadivljujućim digitalnim slikama koje poboljšavaju ugođaj njihovog prostora.

Izvor: LG

Posjetitelji sajma CES će moći doživjeti LG CineBeam Qube zajedno s najnovijim inovacijama tvrtke na štandu 16008, u Las Vegas Convention Centeru od 9. do 12. siječnja 2024.