PUNI SE U ROKU KEKS

NAKON NOVE – NOVA! Huaweijev novi smartphone

Autor Krunoslav Ćosić

Snažni punjači punit će i novu generaciju pametnog telefona Huawei

Izvor: vera/vera

Nakon što su u Beču nedavno predstavili model nova 9, Huawei predstavlja i model nova 8i kod kojeg smo pronašli zanimljive funkcionalnosti. Huawei nova 8i donosi četverostruku kamere, Huawei SuperCharge 66 W tehnologiju i 6,67-inčni Huawei Edgeless Display zaslon bez rubova.

Zaslon visoke razlučivosti od 1080 x 2376 piksela podržava DCI-P3 upravljanje bojama te korisniku omogućuje prikaz živopisnih boja i detalja. Zahvaljujući impresivnom omjeru zaslona naspram tijela uređaja od 94,7%, Huawei nova 8i pametni telefon pruža nenadmašno vizualno iskustvo korištenja.

Eye Comfort značajka dobila je Low Blue Light certifikat od TUV Rheinlanda, agencije za certifikaciju udobnosti i kvalitete mobilnih zaslona. Huawei nova 8i ima mogućnost filtrirati štetna plava svijetla i minimizirati žutu promjenu boje. Također, zaslon Huawei nove 8i podržava brzinu odaziva na dodir od 180Hz.

Izvor: vera/vera

Na stražnjoj se strani nalazi četverostruka kamera koju nadzire umjetna inteligencija podešavajući u pozadini sve bitne parametre, a glavni senzor od 64 megapiksela veličine je 1/1,7 inča. Dodatna širokokutna kamera od 120° omogućuje korisniku obuhvatiti što širu sliku, a što je idealno prilikom grupnog slikanja. Makro kamera će omogućiti fotografiranje i snimanje sitnih detalja na udaljenosti od samo 4 cm od objektiva. Super Night Shot 2.0 tehnologija omogućuje jednostavno stvaranje snimaka u mraku.

Baterija od 4300 mAh puni se preko punjača snage 66 W – za 20 minuta baterija će se napuniti do 68 posto, a do 100 posto puni se za ukupno 38 minuta. I ovdje će umjetna inteligencija napraviti dobar posao: AI algoritmi za uštedu energije korisniku omogućuju odabrati količinu potrošnje baterije za pojedinu aplikaciju, kako bi se smanjila potrošnja energije tijekom dana.

U Huawei nova 8i pametni telefon koristi se sustav od čak 7 antena ugrađenih u rubove telefona, koji pojačava snagu signala za glatko iskustvo igranja mobilnih igara, čak i kada se uređaj nalazi u horizontalnom položaju. Smart Game Assistant omogućuje neometano uživanje u igrama uz opciju blokiranja poziva, poruka i notifikacija.

Izvor: vera/vera

Telefon dolazi s 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, koristi EMUI 11 te ima Huawei Mobile Service (HMS). Cijena za Huawei nova 8i je 2699 kuna, a uređaj dolazi u Moonlight Silver i Starry Black boji.

Izvor: Huawei