UNIKATNI SAT

LUNAR1,622: Sat u kojem se nalazi mjesečeva prašina

Autor Krunoslav Ćosić

Sat je odobrila NASA, a ima kućište od čelika ili titana te dolazi u tri različite verzije

Izvor: Kickstarter

Komadić mjeseca na vašem zapešću! Ljubitelji svemira od sada mogu nositi sat koji sadrži mjesečevu prašinu. Sat je napravljen u znak sjećanja na prvo ljudsko slijetanje na Mjesec u programu Apollo 11 američke svemirske agencije NASA.

Nazvan LUNAR1,622 sat ima kućište od čelika ili titana, a njegovo prednje lice prikazuje krupni plan mjesečeve površine. Zrnca mjesečeve prašine na brojčaniku pomiču se kako ga nositelj nosi i nalaze se u dijelu koji označava 3 sata.

Prašina dolazi od meteorita mase 330 grama iskopanog 2017. u sjeverozapadnoj Africi, u Maroku. Za Uraru Interstellar, dio belgijske tvrtke Col&MacArthur, osigurao ga je MSG Meteorites, britanska tvrtka specijalizirana za certificirano svemirsko kamenje.

Izvor: Kickstarter

Izvor: Kickstarter

Naziv Lunar utjelovljuje simbol mjesečeve mističnosti i žeđi za novim istraživanjem, a "1,622" predstavlja površinsku gravitaciju na planetu Mjesec. Vlasnici će dobiti potvrdu o autentičnosti kao i poveznicu na laboratorijsku analizu koja sadrži sve pojedinosti o meteoritima.

Standardni model

Standardni model ima Miyota automatski mehanizam, poznati i vrlo pouzdani japanski mehanizam. Sat uključuje izvorni oblik otiska stopala Neila Armstronga smješten na 3 sata kao i odobreni NASA-in logo na stražnjem poklopcu. Kućište je izrađeno od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika u srebrnoj ili crnoj boji. Cijena standardnog modela kroz Kickstarter kampanju je 399 dolara, a može ga se očekivati do Božića.

Izvor: Kickstarter

Izvor: Kickstarter

Napredni model

Napredni model ima automatski mehanizam Miyota i provjerenu i certificiranu meteoritsku mjesečevu prašinu unutar komore na 3 sata. Na stražnjem poklopcu sata nalazi se odobreni NASA logo. Kućište je izrađeno od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika u srebrnoj ili crnoj boji. Cijena za Advanced model je 599 dolara.

Premium model

Ograničeni Premium model s cijenom od 999 američkih dolara ima automatski mehanizam Sellita, svjetski poznati vrhunski švicarski mehanizam koji utjelovljuje najviši standard švicarske izrade. Ovaj sat drži meteoritsku lunarnu prašinu unutar komore na 3 sata kao i odobreni NASA logo na stražnjem poklopcu.

Kazaljka za sekunde je presvučena zlatom, a kućište sata izrađeno je od titana, poznatog po svojoj maloj masi i robusnosti. Ovaj sat dolazi s NASA kolekcionarskom kutijom. Premium model ograničen je na 2025. primjeraka, što se poklapa s datumom NASA-ine misije Artemis 3, čiji je cilj vratiti astronaute na Mjesec.

Zahvaljujući NFC tehnologiji integriranoj u Premium model uvijek možete vidjeti serijski broj svog sata jednostavnim dodirom pametnog telefona.

Izvor: Kickstarter