Gadgeti

AKO TRAŽITE NEŠTO POSEBNO I DRUGAČIJE: Ovo je uspravni gramofon

Autor Krunoslav Ćosić

ToVerse je okomiti uređaj za reprodukciju vinilnih ploča, a omogućuje i moderne načine povezivanja

Izvor: Kickstarter

U kućištu potpuno automatskog uređaja za reprodukciju vinilnih ploča smješten je i zvučnik, ploča se vrti preko remenskog pogona, a uključeni su još Bluetooth ulaz i izlaz. ToVerse je projekt koji se tek razvija, a ponuđen je na Kickstarteru kroz kampanju koja će uskoro završiti te već u studenom 2023. godine omogućiti uživanje u glazbi prvim kupcima. Za sada su skupili 21.000 USD.

Mnogi u digitalnom dobu čeznu za stvaranjem dublje veze s glazbom, prihvaćanjem njezinih čistih emocija i jasnog osjećaja rituala. ToVerse donosi neusporedivu toplinu tona i izuzetnu pažnju posvećenu detaljima kroz vinilne ploče, uranjajući vas u jedinstveni šarm glazbe.

Kad god se vaša voljena ploča vrti konstantnom brzinom od 33 ili 45 rpm (okretaja u minut) glazba se doživljava poput živahnog povijesnog dokumentarca prikazujući svaki kadar u kaleidoskopu boja.

Izvor: Kickstarter

Ovo je all-in-one, potpuno automatski okomiti gramofon dizajniran za mlađe ljubitelje vinila i iskusne kolekcionare. Uživajte u glazbi bez potrebe za složenim postavkama ili kupnjom dodatnih uređaja, zadovoljavajući time i nove entuzijaste i iskusne ljubitelje.

S ugrađenim sustavom pogona s remenom i opremljen automatskim balansom i protuutegom gramofon osigurava stabilnost i sprječava podrhtavanje ili oštećenje pri reprodukciji ploča u okomitom položaju.

ToVerse je gramofon s funkcijom motorizirane ručice, sposoban osjetiti položaj ploče i eliminirati potrebu za ručnim podešavanjem, postižući cilj automatske kontrole kretanja ručice. Uz pomoć mikroračunala koje kontrolira kretanje ploče oslobađa vaše ruke i izbjegava rizik od oštećenja.

Izvor: Kickstarter

Uređaj ima gumb za naprijed/natrag te služi za pomicanje ručice za odabir glazbe bez ručnog dodira, čime se sprječava oštećenje igle. Štoviše, uključuje tipke za pokretanje/zaustavljanje i gore/dolje za automatiziranu kontrolu reprodukcije vinila dopuštajući pauzu/reprodukciju podizanjem/spuštanjem ploče, osiguravajući jednostavno rukovanje.

Tradicionalni gramofoni često se oslanjaju na vijke i matice za pričvršćivanje ploča na podlogu, spoj koji s vremenom popušta, što dovodi do klizanja ploče i preskakanja igle. Nasuprot tome, ToVerse daje prednost jednostavnosti korištenja koristeći mehanizam za brzo stezanje koji eliminira potrebu za navojnim spojevima. Ovaj dizajn ne samo što pojednostavljuje rad i povećava učinkovitost već također smanjuje vibracije i probleme s iglom tijekom reprodukcije.

Izvor: Kickstarter

Izvor: Kickstarter

ToVerse Quick Vinyl Stabilizer ima postavke s dvije brzine za prilagodbu uobičajenim vrstama vinilnih ploča koje se nalaze na tržištu uključujući brzine reprodukcije od 33 i 45 rpm. Uz to, proizvod je opremljen prekidačem od 7"/12" koji vam omogućuje neprimjetno prilagođavanje različitim veličinama vinilnih ploča.

Osim reprodukcije klasičnih vinilnih ploča gramofon je opremljen RCA i AUX sučeljima, što vam omogućuje povezivanje s pojačalima ili električnim zvučnicima. Uz funkciju Bluetooth ulaza gramofon vam omogućuje povezivanje pametnog telefona putem Bluetootha i reprodukciju glazbe putem uređaja za vinilne ploče, a zvuk s gramofona može se putem Vluetootha poslati na drugi audio sustav.

Izvor: Kickstarter

Izvor: Kickstarter

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI