ODRŽIVI MATERIJALI

FAIRPHONE 5: Pametni telefon s nevjerojatnih 8 godina softverske podrške

Autor Krunoslav Ćosić

Tijekom sajma IFA u Berlinu te događaja ShowStoppers predstavljen je telefon koji možete i sami rastaviti te zamijeniti komponente

Izvor: Krunoslav Ćosić

Ako se pitate kako je to moguće, uzevši u obzir druge telefone na tržištu koji omogućuju nekoliko godina softverskih nadogradnji, odgovor je u modularnom dizajnu koji omogućuje jednostavnu zamjenu komponenti.

Sad već kultni modularni dizajn omogućuje zamjenu komponenti i u situacijama kada se na telefonu nešto pokvari ili ošteti. Novi model Fairphone 5 povećava dugovječnost uređaja, dizajn i održivost s jedinstvenim i moćnim IoT čipsetom tvrtke Qualcomm Technologies, s izuzetnim petogodišnjim jamstvom i neviđenom količinom prihvatljivih i recikliranih materijala telefona.

Nizozemsko poduzeće Fairphone najavilo je svoj najnoviji uređaj Fairphone 5 kao prepun specifikacija spremnih za budućnost. Uz fokus na dizajniranje proizvoda za ljude i pazeći pri tome na planet. Lansiran sa sloganom „Dizajniran za vas. Made fair' Fairphone 5 je napravljen za ljude koji cijene ikonski i vrhunski dizajn koji se proizvodi na održiv način, potičući pozitivne promjene u elektroničkoj industriji.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Dizajniran kako bi poboljšao korisničko iskustvo na svaki mogući način Fairphone 5 je vrhunski pametni telefon sa specifikacijama spremnim na budućnost. Elegantan i robustan Fairphone 5 prikazuje suvremeni industrijski dizajn u svom najboljem izdanju zahvaljujući stalnom partnerstvu Fairphonea sa švedskom dizajnerskom agencijom Above.

Fairphone 5 je tanji i lakši od prethodnih generacija, s povećanom IP ocjenom u usporedbi s Fairphoneom 4, s IP54 na IP55. To znači da je uređaj otporan na vremenske uvjete, što dodatno poboljšava njegovu dugovječnost. Dolazi s 8 GB RAM-a, 256 GB interne memorije koja se može proširiti do 2 TB i s čistim Androidom 13 bez bloatwarea.

Izvor: Krunoslav Ćosić

5G uređaj ima trostruki sustav kamera od 50 MP s poboljšanim podešavanjem i vrhunskim algoritmima koji jamče izvrsne slike u svim uvjetima osvjetljenja. Vrhunski senzori slike Sony pružaju jednostavno profesionalno fotografsko iskustvo za snimanje svijeta s prekrasnim detaljima.

OLED zaslon Fairphonea 5 pruža zadivljujuću svjetlinu i kvalitetu slike, glatko iskustvo zahvaljujući brzini osvježavanja od 90 Hz, a istovremeno brine za vaše oči. Njegova baterija od 4200 mAh ne samo što je zamjenjiva već kombinira brzo punjenje, zajedno s načinom Eco Charge kako bi baterija duže trajala. Baterija Fairphone 5 također drži svoj kapacitet za više od 1000 punih ciklusa u godinama koje dolaze.

Fairphone 5 nudit će više od 20 velikih operatora u Europi. Već je dostupan za predbilježbu za kupnju na web stranici Fairphonea i kod odabranih partnera, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 699 eura.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI