POPUT PAPIRA

NEŠTO MALO DRUGAČIJE IZ BERLINA: TCL 40 NXTPAPER u 4G i 5G izvedbi

Autor Krunoslav Ćosić

TCL je u Berlinu, tijekom IFA sajma, predstavio i dva nova pametna telefona

Izvor: TCL

Početkom godine smo u Barceloni u rukama držali pametni telefon koji pripada NXTPAPER obitelji, a nakon tableta sada je na red došao i smartphone. Prvi NXTPAPER pametni telefon dolazi u dvije verzije koje se poprilično razlikuju na papiru, što se tiče karakteristika i ugrađenog hardvera, ali ih povezuje ista tehnologija ekrana.

Poput NXTPAPER tableta i pametni telefoni TCL 40 NXTPAPER i TCL 40 NXTPAPER 5G imaju ekran koji će vas oduševiti jer izgleda kao papir. TCL 40 NXTPAPER 5G ima 6,6-inčni HD+ ekran s 90 Hz osvježavanja dok TCL 40 NXTPAPER dolazi s većim ekranom od 6,78 inča te fullHD+ rezolucijom i također stopom osvježavanja od 90 Hz.

Ovo su prvi i jedini pametni uređaji na svijetu koji nude revolucionarno papirnato vizualno iskustvo u punoj boji. Lansiranje NXTPAPER telefona još je jedan veliki korak u TCL-ovoj predanosti da donese poboljšana iskustva na zaslonu s udobnošću za oči, koja zadovoljavaju raznolike potrebe potrošača.

Izvor: Krunoslav Ćosić

TCL NXTPAPER tehnologija elektroničkog zaslona u punoj boji nalik papiru razvijena je unutar tvrtke. Do sada je tehnologija bila dostupna na odabranim TCL tabletima i prijenosnim računalima, a korisnici će uskoro imati mogućnost staviti NXTPAPER zaslon u svoj džep.

Najnoviji pametni telefoni NXTPAPER nude ponajbolju udobnost za oči i hardverski su certificirani od strane TÜV-a za nisko štetno plavo svjetlo. Korisnici mogu uživati uz ugodnije iskustvo gledanja kao na papiru u punoj boji. Dodatno, integrirani senzor automatski prilagođava svjetlinu zaslona i temperaturu boje na temelju vremena i okoline kako bi pružio odgovarajuće vizualno iskustvo i meko svjetlo noću, dodatno podižući ukupnu udobnost za oči.

Zaslon pametnog telefona s TÜV certifikatom bez refleksije nudi funkciju protiv odsjaja koja se postiže stvaranjem mat teksture poput papira. Elektronički zaslon u punoj boji dolazi s posebno dizajniranim NXTPAPER UI sučeljem pružajući korisnicima fleksibilnost odabira između manga u punoj boji ili crno-bijelog iskustva.

TCL 40 NXTPAPER

Projektiran s fokusom na zabavu i kreativnost bez ugrožavanja udobnosti očiju pametni telefon TCL 40 NXTPAPER dolazi sa 6,78” FHD+ NXTPAPER zaslonom, dvostrukim zvučnicima i 3D zvukom koji pokreće DTS za impresivno audio-vizualno iskustvo.

Android pametni telefon ima selfie kameru od 32 MP, za snimanje upečatljivih detalja i jedinstvenih izraza, jednim klikom. Svestrani sustav stražnje trostruke kamere od 50 MP, zajedno s ultraširokom kamerom od 5 MP i makro senzorom od 2 MP, korisnicima bez napora omogućuje snimanje pejzaža, portreta i zamršenih detalja s kristalno čistom jasnoćom.

TCL 40 NXTPAPER
Izvor: TCL

Bilo da se radi o pisanju bilješki, skiciranju ili označavanju popisa zadataka nevjerojatno iskustvo prikaza poput papira postaje još autentičnije i bez napora u kombinaciji s kompatibilnom T-olovkom na TCL 40 NXTPAPER.

Elegantan dizajn debljine od 7,89 mm i elegantan 2D stražnji poklopac čine uređaj ugodnim za držanje. Može se pohvaliti s 256 GB prostora za pohranu i 8 GB RAM-a s dodatnih 8 GB virtualnog RAM-a, što je najveća klasa u ovoj cjenovnoj kategoriji pametnog telefona, a to korisniku omogućuje brzi multitasking poboljšavajući produktivnost. Cijena za TCL 40 NXTPAPER bit će 199 €, a u prodaji se u Europi očekuje u rujnu 2023.

TCL 40 NXTPAPER 5G

TCL 40 NXTPAPER 5G pruža iznimnu udobnost za oči i brzu 5G povezivost za lako obavljanje zadataka dok ste u pokretu. Izvanredan 6,6" HD+ NXTPAPER zaslon u kombinaciji s iskustvom gledanja kao na papiru i NXTPAPER UI čine ga idealnim izborom za dugo čitanje i rukovanje dokumentima.

TCL 40 NXTPAPER 5G
Izvor: Krunoslav Ćosić

Pohrana od 256 GB dolazi sa 6 GB RAM-a koji se može dodatno povećati s dodatnih 6 GB virtualnog Proširenje RAM-a koristi se za istovremeno upravljanje zadacima i učinkovit rad u aplikacijama za produktivnost, multimedijskoj zabavi i još mnogo toga.

Uređaj je opremljen svestranim sustavom stražnje kamere koji uključuje primarnu kameru od 50 MP, senzor dubine od 2 MP i makro senzor od 2 MP. Intuitivna AI kamera pretvara svaku fotografiju u snimku profesionalnog izgleda.

Izvor: TCL

Dodatno impresionira svojim načinom rada AI Colour Video, jedinstvenom značajkom koja prikazuje pozadinu videa u crno-bijeloj boji dok subjekt zadržava živopisnu boju. Prednja kamera od 8 MP ne samo što zadovoljava poslovne potrebe jamčeći visokokvalitetne videokonferencije već zadovoljava i osobne, što ovaj uređaj čini svestranim uređajem prikladnim za rad i zastoje. Cijena za TCL 40 NXTPAPER 5G bit će 249 €, a u prodaji se u Europi očekuje u listopadu 2023.

TCL 40 NXTPAPER 5G
Izvor: TCL

TCL 40 NXTPAPER 5G i TCL 40 NXTPAPER
Izvor: Krunoslav Ćosić