Gadgeti

SONY XPERIA 5 V: Baterija će potrajati 50 posto duže

Autor Krunoslav Ćosić

Mark 5 (V) donosi najnoviju tehnologiju senzora kamere, stereo zvučnike i napredne audio tehnologije

Izvor: Sony

Sonyjev model najnoviji premium pametni telefon Xperia 5 V dolazi s najnovijim senzorom kamere "Exmor T for mobile" koji nudi savršeno usmjeravanje i snimanje koje svaki snimak čini remek-djelom.

Kamera omogućuje široku paletu snimanja kao što je napredno bokeh renderiranje za portretne snimke pomoću AI-ja i izbor unaprijed postavljenih boja za stvaranje željenog raspoloženja ili atmosfere za vaše snimke.

Xperia 5 V omogućuje izvanredno glazbeno i video iskustvo zahvaljujući iznimnom zaslonu, prednjim stereo zvučnicima i naprednim tehnologijama koje podižu iskustvo gledanja i slušanja do neviđene izvrsnosti. Tako kažu!

Performanse baterije su poboljšane za više od 50%, čak i nakon aktivne upotrebe tijekom cijelog dana. Ovaj premium pametni telefon može se sigurno koristiti cijeli dan za snimanje, uređivanje i gledanje sadržaja u pokretu.

Kamera modela Xperia 5 V koristi najnoviji senzor "Exmor T for mobile", koji se također nalazi u srcu vodećeg pametnog telefona Xperia 1 V, tako da možete snimati jasne slike visoke razlučivosti bez obzira na situaciju bila dan/ noć ili unutra/vani.

Izvor: Sony

Osim mogućnosti snimanja portreta s realističnim detaljima moguće je odabrati iz izbora unaprijed postavljenih boja pod nazivom "Kreativni izgled", što vam omogućuje da uskladite različite boje i tonove prema sceni koju snimate bez ikakvih naknadnih podešavanja. uređivanje.

Osim toga, način bokeh uvelike je poboljšan u odnosu na prethodne modele jer koristi AI tehnologiju kako bi portretne slike bile bliže standardima fotoaparata s izmjenjivim objektivima. Dvostruka leća kamere na stražnjoj strani omogućuje vam uživanje u snimanju s tri žarišne duljine od 16 mm, 24 mm i 48 mm. 48 mm je ekvivalentno 2x optičkoj žarišnoj duljini tako da možete snimiti subjekte svojih slika u većoj veličini bez brige o pogoršanju kvalitete slike.

Izvor: Sony

Nova aplikacija "Video Creator" ima funkciju automatskog uređivanja koja vam omogućuje jednostavno stvaranje videoisječaka. Nakon što odlučite o duljini isječka samo odaberite fotografije ili videozapise zajedno s glazbom, a Video Creator će obaviti težak posao tako da konačna datoteka bude spremna za otprilike minutu.

Čak i ljudi koji nemaju iskustva u uređivanju videa mogu lako stvoriti originalne isječke vrijedne dijeljenja na društvenim medijima. Također možete ručno postaviti vlastite postavke kao što su podešavanja isječaka i obrada filtara na temelju kreativnog izgleda koji tražite.

Xperia 5 V također ima namjenski mikrofon za snimanje glasa. Čak i kada snimate video u užurbanoj sceni gdje postoje drugi glasovi i zvukovi iz okoline u okruženju glas osobe koju snimate ima prioritet i može se jasno uhvatiti.

Zabava traje duže od jednog dana

Xperia 5 V omogućuje uživanje u snažnom zvuku i zadivljujućem videu bez potrebe za vanjskim zvučnikom ili zaslonom. Uz novo razvijeno pojačalo zvučnika sa snažnim dubokim basom ima svijetli OLED zaslon koji pruža visoku vidljivost čak i kada je vani svijetlo.

Možete uroniti u svijet sadržaja dok uživate u videozapisima uživo, streaming ili snimljenim videozapisima na društvenim medijima ili svojim omiljenim emisijama s prekrasnim slikama zahvaljujući Sonyjevom TV BRAVIA mehanizmu visoke kvalitete slike "X1™ for mobile".

Možda zvuči nevjerojatno, ali iz Sonyja kažu da video sadržaje možete gledati više od 24 sata s jednim punjenjem baterije, a ako ste u nedoumici što gledati samo kliknite na BRAVIA CORE za Xperia gdje se nudi izbor od stotinjak najnovijih izdanja i klasičnih filmskih hitova u visokoj kvaliteta.

Kako biste mogli uroniti u trendovske videozapise ili emisije bez brige da će se isprazniti baterija velikog kapaciteta od 5000 mAh traje dulje od drugih pametnih telefona s baterijom istog kapaciteta.

Uz jedinstvenu tehnologiju uštede energije potrošnja energije smanjena je za približno 20% u usporedbi s prethodnim modelima. Kao rezultat toga čak i ako svoj pametni telefon aktivno koristite cijeli dan baterija će ostati na 50% ili više.

Uz podršku bežičnog punjenja i brzog punjenja (do 50% u 30 minuta) Xperijina jedinstvena tehnologija optimizacije punjenja sprječava propadanje baterije pa se čak i nakon 3 godine maksimalni kapacitet održava na 80% ili više.

Izvor: Sony

Što se tiče performansi mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 2 brža je i učinkovitija pri obavljanju više zadataka tako da sve možete raditi dulje bez kompromisa. Osim toga, veličina ploče za raspršivanje topline povećana je za 40% u usporedbi s prethodnim modelima kao iznimno učinkovita mjera rasipanja topline, a potrošnja energije CPU-a je poboljšana.

Novi procesor, poboljšano upravljanje toplinom i 40% povećanje volumena ploče za difuziju topline pomažu Xperia 5 V da ostane hladna tijekom tako intenzivne upotrebe tako da možete maksimalno uživati u svoj ovoj snazi.

Xperia 5 V Announcement - September 2023
Izvor: Youtube

Poboljšane funkcije igranja

Game Enhancer, pomoćna funkcija koja igranje čini ugodnijim, ima novu boju teme, ali zadržava mnoštvo funkcija podrške kao što su audio ekvilizator, glasovni chat mikrofon i funkcija snimanja zaslona koja je korisna prilikom snimanja i distribucije sadržaja na YouTube. Osim toga, Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 mobilna platforma i Elite Gaming podržavaju stabilnu igru.

Telefon dolazi u tri boje - crna, srebrna i plava, a očekivana cijena za Sony Xperia 5 V je 999 eura.

Izvor: Sony

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI