Gadgeti

Inspiracija za sljedeći iPhone 15 su konceptni automobili

Iako još ne znamo kako će točno izgledati nova iPhone 15 serija pojavljuju se razne vizije

Izvor: Caviar

Caviar je tvrtka sa sjedištem u Dubaiju i poznata je po svojim iznimnim dizajnima luksuznih telefona i dodataka po narudžbi. Najnovija kolekcija Vision stvorena je za iPhone 15 Pro/Pro Max, crpeći inspiraciju iz kultnih konceptnih automobila kao što su Mercedes, Porsche, Lamborghini i BMW.

Među zadivljujućim modelima predstavljenim u kolekciji Bionic M se ističe kao pravo remek-djelo na koje je uvelike utjecao izvanredni "živi" konceptni automobil Mercedes Vision AVTR. Naziv "Vision" označava perspektivu razmišljanja unaprijed, prozor u budućnost, živahan i inventivan pristup dizajnu, tehnologiji i strateškom planiranju.

Vision by Caviar predstavlja jedinstven i istaknut pogled na budućnost iPhonea. Kako bi stvorili ovu kolekciju dizajneri Caviara crpili su inspiraciju iz niza automobilskih čuda uključujući futurističke konceptualne automobile, inovativna električna vozila i hiperautomobile.

Bionic M, oblikovan prema konceptnom automobilu Mercedes Vision AVTR koji oduzima dah, nedvojbeno će postati model u kolekciji koji privlači najviše pozornosti i o kojem se najviše priča. Futuristički Mercedes sa svojim zadivljujućim svjetlosnim efektima, prepoznatljivim dizajnom kotača i uglađenim obrisima karoserije - koji podsjećaju na kultni film "Avatar" - izgleda poput svemirske letjelice prevezene s drugog svijeta.

"Bionic flaps" na golemom spojleru pomiču se autonomno i sinkronizirano, poboljšavajući trakciju i stvarajući iluziju automobila koji diše. Caviarovi vješti majstori neumorno su radili kako bi prenijeli vizualno zapanjujuću estetiku konceptnog automobila na kućište iPhonea.

Osim vodećeg modela Bionic M kolekcija također uključuje dizajne inspirirane Lamborghini Aventadorom, BMW-om 328 Hommage i Porsche Taycanom Turbo.

Kako bi stvorio ovu kolekciju koja ulijeva strahopoštovanje Caviar je koristio visokokvalitetne materijale kao što su prirodni ugljik, titan i ekskluzivnu LED tehnologiju osvjetljenja kućišta tvrtke. Komponente od titana obložene su poznatom PVD tehnikom, poznatom po upotrebi u izradi elegantnih crnih kućišta švicarskih satova.

Pametni telefoni u kolekciji Vision isporučuju se u vizualno upečatljivom, kružnom pakiranju koje podsjeća na kotač automobila. Ovo pakiranje ima radijalno unutarnje osvjetljenje, koje dolazi u nizu živih boja.

Izvor: Caviar

Caviarova inovacija tu ne prestaje: tvrtka je osmislila tehniku prilagodbe čak i za bočne gumbe iPhonea kako bi svakom pametnom telefonu dala prepoznatljiv izbor boja.

"Vjerujemo da pametni telefon budućnosti nije samo monotona crna ploča već jedinstveni dodatak u rukama svih, za razliku od bilo čega drugog, koji naglašava individualnost, snove i težnje. Kreatori pametnih telefona trebali bi crpiti inspiraciju iz svijeta automobila, gdje je mašta u posljednje vrijeme bujna", kaže predstavnik Caviara.

Novi modeli bit će dostupni za iPhone 15 Pro i Pro Max, uz opciju naručivanja dizajna temeljenog na iPhoneu 14. Cijene kreću od 7900 USD, a najluksuzniji Bionic model košta 10.480 USD za verziju iPhone 15 Pro Max 1 TB.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI