TOP TOPOVA

POGLEDAJTE ŠTO JE SONY PREDSTAVIO Ovo nije pametni telefon, ovo je…

Autor Krunoslav Ćosić

Sony je predstavio Xperia Pro-I koji ne košta kao prethodnik Xperia Pro, ali opravdava uloženi novac

Izvor: Sonymobile

Ovo nije pametni telefon, ovo je kamera. U pravom smislu riječi! Sony je u najnoviji model pametnog telefona ugradio optiku koju potpisuje Carl Zeiss, a glavni senzor dolazi iz kompaktnog fotoaparata Sony Alpha RX100 VII.

Taj fotoaparat je osvojio mnoge pozitivne komentare, a vjerujemo da će se to dogoditi i s pametnim telefonom Sony Xperia Pro-I. Ovo slovo „I“ u nazivu označava Imaging. Iako naziv modela zvuči kao nasljednik Xperia Pro modela, to nisu povezani modeli.

Izvor: Sonymobile

Glavna stvar u modelu Sony Xperia Pro-I je kamera, iako nije to jedini detalj po kojem se najnoviji Sony ističe. Glavni senzor od 12 megapiksela ima veličinu od jednog inča. Jasno je što će to značiti za svijet fotografije u mobilnim telefonima, a naročito u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Sonyjev Exmor RS CMOS senzor ima autofokus za detekciju faze, Zeiss Tessat T dolazi s dvostrukim otvorom blende F2.0/F4.0, a žarišna duljina je 24 mm. Drugi senzor od također 12 megapiksela je širokokutni te hvata sliku do 124 stupnja. To je čak i više nego što nudi konkurencija. Treći senzor od također 12 megapiksela je telefoto, a on kao i glavni imaju optičku stabilizaciju slike. S kamerama se snima 4K video. Prednja kamera nudi 8 megapiksela.

S prednje strane Victus staklom zaštićeni OLED ekran od 6,5 inča nudi 643 točkice po inču (ppi), uz 4K rezoluciju 3840 x 1644 piksela koja će se koristiti u posebnim uvjetima kako se baterija od 4500 mAh ne bi bespotrebno trošila, a puni se punjačem snagom od 30 W. Za pola sata baterija će se napuniti do 50 posto. Ekran podržava 120 Hz osvježavanje slike.

Od hardvera ističemo 12 GB radne memorije, 512 GB interne te proširivost microSD karticama do 1 TB. Ukupno je to 1,5 TB. Čipset je Snapdragon 888 5G. Sony će sve to pošteno i naplatiti - Xperia Pro-I ima cijenu 1800 USD, a i dalje je to povoljnije od Sony Xperia Pro modela čija je cijena 2500 američkih dolara.

Isplati li se? Pogledajte video:

Xperia PRO-I Official Product Video – THE Camera
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI