MINI KONZOLA

Ovo je najmanja igraća konzola na svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Na malenoj konzoli mogu se igrati klasične igre

Izvor: TinyCircuits / Ferrari / Profimedia

Najmanja igraća konzola toliko je malena da se može koristiti i kao privjesak za ključeve. Veličine je poštanske markice, ali se na konzoli mogu igrati video igre kao na konzolama u punoj veličini.

Thumby kao i sve druge prenosive konzole radi na baterije kapaciteta 40 mAh, što će biti dovoljno za dva sata igranja. Dolazi s pet unaprijed instaliranih retro igara: Space Debris, Annelid, TinyBlocks, Thumgeon i Saur Run.

Izvor: TinyCircuits / Ferrari / Profimedia

Ono što je posebno zanimljivo o Thumby je da korisnici čak mogu i kreirati vlastite video igre uz pomoć MicroPythona u web pregledniku (i Arduino IDE). Autori jamče da će programiranje biti vrlo jednostavno i lagano. Igra je predstavljena na Kickstarteru i trenutno je prikupila 175.000 dolara, a plan im je bio 15.000 dolara.

Thumby ima monokromatski OLED ekran 72 x 40 piksela, za igranje se koristi četverosmjerni D-pad, a tu su i dva gumba za igranje. Spoji li se kabelom više Thumby konzola moguće je igrati i protiv drugih igrača. U pozadini se nalazi Raspberry Pi RP2040 procesor, konzola ima samo 2 MB memorije (da, 2 megabajta)

Masa konzole Thumby je samo 4,7 grama, a dimenzije su 29,5 mm x 18 mm x 8,5 mm, au video filmu možete kako to izgleda u praksi:

The GameBoy Atom
Izvor: Youtube