NEMA ČEGA NEMA

KORISNI DODACI: Ne koštaju puno, a dobro će vam doći

Autor Davor Dakić

Rupe na prijenosnom računalu možete lako zaštititi

Izvor: Aliexpress

Za one koji laptop nose izvan ureda, a radi se o računalu koje nije prilagođeno uvjetima s prašinom i vodom, dobro će doći set od 16 komada šarenih silikonskih poklopaca. Namijenjeni su utorima u koje uz njih sigurno neće ući prašina – USB Type-A i Type-C priključak, HDMI, RJ45 sučelje.

Za jedan euro dobit ćete silikonske čepove u raznim bojama (Žuta, ružičasta, ljubičasta, zelena, plava, narančasta, crvena, crna), mase su samo 10 grama, a poslužit će i kao zaštita za VGA sučelje, 3,5 mm audio izlaz, SD kartice, eSATA sučelje.

Ako na pametnom telefonu imate ugrađen FM radio i 3,5 mm ulaz za slušalice onda unutar tog utora možete smjestiti pojačivač signala odnosno vanjsku antenu. Univerzalni L utikač može se dodatno proširiti, a dok nije rasklopljen dužina mu je 8 cm dok se može proširiti na 24 centimetra dužine. Maksimalna snaga je 10 W.

Univerzalni čitač kartica može se spojiti na Apple iPhone, Samsung i druge pametne telefone kojima želite proširiti memoriju putem raznih kartica. Ima na sebi sedam portova, a omogućuje i spajanje raznih kabela te adaptere ukoliko vam iz USB Type-C konektora treba USB Type-A. Ugrađena je i mogućnost spajanja na računalo.

Prijenosni telefonski punjač za hitne slučajeve napaja se s 2 AA baterije s mikro USB/ USB-C/ konektorima. Ulazni napon je od 1,5 do 3 V, izlazni napon je 5 V dok izlazna struja omogućuje od 500 do 1500 mAh. Sastoji se od microUSB, USB-C i Lightning konektora tako da punjač možete spojiti na sve telefone na tržištu.

Za kraj, kako vam se sviđaju svijetleće jednorog papuče za djevojčice i dječake. Koriste LED osvjetljenje te pokazuju djeci kuda hodaju, bit će primijećena ako se kreću vani i po mraku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI