KLIK-KLAK

MEHANIČKA TIPKOVNICA: Vraća računalima osjećaj pisaćeg stroja

Autor Igor Martić

Tipke su izrađeni od anodiziranog aluminija za zrakoplove

Izvor: Fineday / Ferrari / Profimedia

Nova tipkovnica za računala vraća osjećaj staromodnog pisaćeg stroja. The Fineday radi sa stolnim i prijenosnim računalima, tabletima i telefonima uz zanimljiv klik-klak zvuk tipki.

Potpuno aluminijski uređaj može se bežično upariti putem Bluetootha 5.0 s Windows ili Mac računalom ili s iOS ili Android uređajima. Mobilni uređaji mogu se staviti u utor na tipkovnici, gdje bi inače papir išao na pisaćem stroju.

Tipkovnica također može biti ožičena, ako korisnici ne žele koristiti bežični način. Glavno kućište i tipke izrađeni su od anodiziranog aluminija za zrakoplove s ugraviranim znakovima. Svaka tipka je osvijetljena LED diodom.

Izvor: Fineday / Ferrari / Profimedia

Postoje lijevi i desni gumbi koji kopiraju valjke pravog pisaćeg stroja. No koriste se podešavanje svjetline i glasnoće LED-a na uparenom uređaju. Poluga služi kao sekundarna tipka za ulaz/povratak.

The Fineday dolazi u tri boje - crnoj, tamnoplavoj ili tamnozelenoj. Planirana maloprodajna cijena je 1100 USD / 1025 €, ali postoji popust od 40 posto za prednarudžbe s web stranice tvrtke i Kickstartera.

Izvor: Fineday / Ferrari / Profimedia

Izvor: Fineday / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI