kultni objekt

KOŠTA 22.900 FRANAKA: Sat izrađen od recikliranih kapsula i taloga od kave

Autor Krunoslav Ćosić

Big Bang Unico Nespresso Origin je izradio luksuzni proizvođač satova Hublot

Izvor: Hublot

Napravljen od recikliranog taloga kave i kapsula iz kućnog aparata za kavu Nespresso sat simbolizira dizajn punog kruga. Suradnja između dva švicarska brenda spojila je inovativnost i održivost.

Luksuzni proizvođač satova Hublot predstavio je novi model Big Bang Unico Nespresso Origin. Bit će proizvedeno samo 200 komada po cijeni od 22.900 švicarskih franaka. Hublot sa sjedištem u Švicarskoj rekao je da je to kultni objekt "od šalice kave do zapešća" koji simbolizira dizajn punog kruga.

Reciklirane aluminijske kapsule postale su kućište sata, okvir, krunica i gurači. Satinirani i polirani reciklirani aluminij s zelenom anodizacijom koristi se za kućište sata promjera 42 mm te vodootpornog do dubine od 100 metara ili 10 ATM.

Izvor: Hublot

Izvor: Hublot

Sat Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin dolazi s dva remena, a oba su napravljena od taloga kave. Jedan je remen od tkanine napravljen od 5 posto taloga kave i 95 posto recikliranog poliestera. Napravljen je u suradnji sa SINGTEX-om, jednim od Nespressovih partnera koji već koristi reciklirani talog kave za proizvodnju tkanine pod nazivom S.Café. Drugi, gumeni remen napravljen je od kombinacije taloga kave i reciklirane gume.

Razvijajući vlastiti automatski kronografski mehanizam Hublot je želio da bude – kao i sve njegove kreacije – prvi, drugačiji i jedinstven. Kao duša sata ovaj mehanizam "otvorenog srca" otkriva svoj potpuno iznova zamišljen dizajn, s dvostrukim sustavom spajanja i kotačićem na strani brojčanika kao i rezervom snage od 72 sata. Njegova konstrukcija od 354 komponente pojednostavljena je što je više moguće kako bi se poboljšala pouzdanost i postigla robusnost.

Izvor: Hublot

Od prve upotrebe gume u izradi satova do stvaranja novih dragocjenih legura kao što je Magic Gold otporan na ogrebotine i proizvodnje revolucionarnih kompozita poput keramike i safira s jedinstvenim bojama materijali su uvijek u srcu Hublot svemira.

Kako bi postigla svoju "umjetnost fuzije" manufaktura ima vlastiti laboratorij za metalurgiju i materijale koji blisko surađuje s odjelom za istraživanje i razvoj kao i vlastitu ljevaonicu. Ovi inovativni materijali koje je razvio Hublot stvoreni su i proizvedeni korištenjem najnovijih tehnologija, jedinstvenih u izradi satova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI