NEMA OTISAKA PRSTIJU

NOVI TABLET ZA ŠAKU EURA: Ima odličan ekran i kvalitetnu izradu

Autor Krunoslav Ćosić

Uz veliki ekran dijagonale 10,1 inča meanIT Tablet X40 pozornost privlači i svojom cijenom

Izvor: Krunoslav Ćosić

99 eura košta novi meanIT Tablet X40, a glavni kriterij po kojem se tablet bira nije samo cijena nego i kvaliteta ekrana. Vrlo je bitno u što ćete gledati svaki dan. Ili povremeno. Tableti se dugi niz godina koriste kao uređaj smješten između pametnog telefona i prijenosnog računala – kada nam je ekran telefona premali, a prijenosno računalo nezgodno za korištenje. Recimo, kad dođemo kući i želimo pogledati video sadržaj u fotelji ili navečer u krevetu. Laptop je tada nepraktično rješenje.

U vrijeme pandemije koronavirusa tableti su doživjeli novi uzlet jer su mnoge škole prešle na digitalnu nastavu. Djeca su dobila besplatno tablete i preko njih radila, a i dalje rade domaće zadaće.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Tablet će dobro doći i poslovnim korisnicima koji trebaju veliki ekran na terenu, za prezentacije… Novi model meanIT Tablet X40 ima kvalitetnu IPS LCD matricu tako da će omogućiti kvalitetan prikaz i na direktnom suncu.

Ima ugrađenu bateriju od 5000 mAh, što će omogućiti višesatno korištenje, a na internet se spaja preko wireless mreže ili na hotspot točku pametnog telefona ako se koristi van dostupnih Wi-Fi mreža.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Kako tableti nisu pametni telefoni nema potrebe za skupom kamerom pa se za situacije kada imate video poziv koriste prednja i stražnja kamera od 0,3 odnosno 2 megapiksela. Ugrađena su 2 GB radne memorije te se uz Android 12 Go verziju može očekivati ugodan rad. Memorija nije rastrošna, platit ćete samo onoliko koliko i trebate, a 16 GB memorije može se proširiti microSD karticama koje se kupuju naknadno.

Spomenimo i kvalitetnu izradu, dobar dizajn stražnjeg dijela kućišta te površinu na kojoj ne ostaju otisci prstiju. U pakiranju ćete dobiti kompletan punjač.

Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI