RADI NA BATERIJE

MAKITA: Prijenosno bežično mikrovalno kuhalo

Autor Ivan Vukić

Dobro će doći na gradilištu ili na kampiranju, a može i napuniti bateriju telefona

Izvor: Makita / Ferrari / Profimedia

Prijenosna, bežična mikrovalna pećnica za tople obroke, tvrtke za profesionalne električne alate Makita, teži između 10 kg i 13 kg, ovisno o tome koje se punjive baterije koriste unutra. I zahtijeva naramenicu za nošenje.

Prijenosno bežično mikrovalno kuhalo je ipak ogroman stroj, dimenzija 343 x 318 x 338 mm s kapacitetom od 8 litara. Komad opreme zdepastog dizajna dizajniran je za gradilišta ili kampiranje i može pripremati obroke i grijati hranu na bilo kojem mjestu.

Izvor: Makita / Ferrari / Profimedia

Unutrašnjost mikrovalne dovoljno je velika da u nju stane velika kutija za ručak. Osim što grije hranu s dvije postavke, 500 W i 350 W, kuhalo ima i USB priključak za napajanje gadgeta poput pametnog telefona ili tableta.

Upravljačka ploča na vrhu modela omogućuje korisnicima prebacivanje između načina napajanja i postavljanje vremena na pojednostavljenoj ploči. U pećnici Makita XGT ne postoji rotirajuća ploča poput one u konvencionalnoj mikrovalnoj pećnici. XGT se napaja iz tvrtkinih baterija od 40 V.

Izvor: Makita / Ferrari / Profimedia

Omogućuje otprilike 9 minuta napajanja iz dvije baterije od 40 V 2,5 Ah na 500 W. Za vrhunsku snagu, dvije baterije od 8,0 Ah osigurat će 37 minuta rada na 500 W.

Glasnogovornik japanskog proizvođača rekao je: " Umorni ste od brze hrane na putu? Ponesite prijenosnu mikrovalnu pećnicu sa sobom i uživajte u toplim, domaćim jelima. Unutrašnjost mikrovalne pećnice dovoljno je velika da u nju stane velika kutija za ručak, a površina je ravna pa se lako čisti. Zaboravili ste napuniti telefon? Nema problema! Ima USB priključak koji će puniti vaše uređaje.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI