SVIĐA NAM SE

SOLARIA: Neobičan kišobran s LED svjetlom

Autor Ivan Vukić

Kišobran je izrađen od recikliranog najlona i sigurno neće kapati kasnije po vama ili po predmetima

Izvor: Kickstarter

Održivi kišobran s LED svjetlom namijenjen je za noćnu šetnju, ima UV zaštitu i automatsko otvaranje i zatvaranje. Na tržište stiže u lipnju ove godine.

Dok šetate ugrađena LED lampa osvjetljava put, uz mogućnost podešavanja smjera osvjetljenja. Istovremeno, bit ćete i uočljiviji drugim sudionicima u prometu ili dok šetate po stazi, u šumi, po planini…

Nakon korištenja se samo smjesti u ruksak ili na sjedalo u vozilo, a voda se ne zadržava na materijalu koji je ekološki održiv.

Izvor: Kickstarter

Svi imamo kišobran kod kuće, ali nijedan od njih nije savršen - ili je pretežak, nedovoljno moderan ili mu funkcije nisu prikladne za naše različite potrebe. Solaria je zamišljena kao ultimativni i posljednji kišobran koji ćete ikada trebati.

9 jedinstvenih značajki

Prošli su dani kada biste zatvorili kišobran i kapljice bi padale po podu, u automobilu ili u ruci. Solariju možete baciti na svoje knjige, u torbu i sve će ostati suho tako da nema više nespretnih kišnih dana na vidiku.

Izvor: Kickstarter

Većina kišobrana na tržištu zahtijeva da korisnici gurnu dio vodilice kroz osovinu kišobrana kako bi se otvorio. Kad pada kiša dok šetate mačke i pse, a vi slučajno imate i neke stvari u ruci, to može postati dodatno nespretno. Otvaranje kišobrana znači da ćete pokvasiti šake i ruke.
Solaria ima gumb za automatsko otvaranje i zatvaranje, a situacija s mokrim rukama može se u potpunosti izbjeći.

Jedina značajka koju nećete pronaći ni u jednom drugom kišobranu je posebno dizajnirano LED svjetlo ugrađeno u ručku Solarije. Jednostavnim pritiskom vaša Solaria se pretvara u svjetiljku kada idete u noćnu šetnju.

Izvor: Kickstarter

Kako bi se dodatno povećala sigurnost noćnih šetnji svaka Solaria ima reflektirajući rub koji svijetli u mraku. Time će vaša prisutnost biti poznata vozačima na cesti.

Održivost je naša budućnost, ali ipak nismo vidjeli dovoljno održivih materijala koji se koriste u kišobranima. Tkanina kišobrana izrađena je od 100% ECONYL regeneriranog najlona. Kupnjom Solarije zalažete se za zeleniju budućnost za buduće generacije. Najlon je također vrlo otporna, elastična tkanina koja je vodoodbojna i brzo se suši. Također je otporan na oštećenja na ulja i mnoge kemikalije, što ga čini savršenim materijalom za kišobrane koji su izloženi različitim vremenskim uvjetima.

Izvor: Kickstarter

Zrakoplovni aluminij 7075 koristi se u izradi kišobrana Solaria. To će mu pomoći da izdrži ekstremne uvjete vjetra i održava korisnike suhima i sigurnima u svakom trenutku. Unatoč čvrstoći, Solaria teži samo 330 g i jedva ćete primijetiti da je u vašem ruksaku.

Solaria ima široku pokrivenost i može se pobrinuti da niti jedna kap kiše ne padne na vaše tijelo. Pogotovo kada ste nagurani u gomili, to će vas zaštititi. Nadalje, automatsko otvaranje unazad omogućuje vam da lako otvorite kišobran u gužvi.

Materijal ECOYNL otporan je na UV zrake, sol i klor, a pritom ostaje mekan i elastičan. Osim za kišne dane, Solaria vam može biti korisna i za sunčane dane.

Solaria je dizajnirana da bude uredna i elegantna, a istovremeno izuzetno funkcionalna. Svaka Solaria dolazi s futrolom u odgovarajućoj boji, kako bi se mogla smjestiti dok se ne koristi. Dolazi u noćno crnoj i boji lavande, a cijena za kišobran Solaria, tijekom Kickstarter kampanje je oko 60 dolara.