IMA LI SMISLA?

ZAŠTITA EKRANA: Apple patentirao funkciju koju nitko nema

Autor Smartlife

Pad telefona na preklop u otklopljenom stanju je recept za katastrofu

Izvor: YOUTUBE / #IOS BETA NEWS

Apple smatra kako ima rješenje kako se može zaštititi savitljivi ekran sklopivih uređaja, što je veliki problem vlasnicima popularnih telefona poput Samsunga Galaxy Z Fli4. Istovremeno, preklopni telefon kompanije Apple još uvijek nije na vidiku, ali gigant već sada ima planove kako se izdvojiti u odnosu na konkurenciju - u pitanju je samozatvarajući uređaj koji će se automatski sklopiti u slučaju pada kako bi zaštitio ekran.

U patentu koji je podnijela kompanija se mogu vidjeti tehnike koje bi zaštitile ekran u slučaju da telefon detektira pad, a najinteresantnije je svakako rješenje koje uključuje motor u šarki koji će sklopiti uređaj.

Međutim, kako se navodi u patentu, uređaj ne mora biti u potpunosti sklopljen prilikom pada već je dovoljno da kut ekrana bude manji od 180 stupnjeva kako bi se spriječilo da dođe do skupocjenog loma ne tako otpornog unutarnjeg ekrana.

Izvor: UNITED STATES PATENT APPLICATION PUBLICATION

Ovo nije prvi uređaj koji se pokušava zaštititi u slučaju pada. Ukoliko se sjećate telefona s motoriziranim selfie kamerama, mnogi proizvođači ovih uređaja su implementirali sličnu funkciju kako bi uvlačenjem kamere spriječili da dođe do značajne štete.

Ipak, telefoni na preklop, iako danas značajno otporniji u odnosu na prve iteracije, još uvijek teško podnose padove u otklopljenom stanju pa bi Apple ovom funkcijom zaista donio praktično rješenje - pod uvjetom da radi kako treba i ne uzrokuje probleme u svakodnevnom radu.

Ukoliko se pitate kada će se ovaj uređaj naći u ponudi, bojimo se da nitko osim kompanije Apple ne zna odgovor na to pitanje. Glasine o savitljivom iPhone telefonu kruže već neko vrijeme, a najnovije tvrdnje navode da će se to dogoditi 2025. godine, ali ćemo prije toga imati priliku vidjeti iPad na preklop. U nastavku pogledajte kreacije kako bi eventualno mogao izgledati preklopni iPhone.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI