Pepcom događaj

ANKERWORK M650 WIRELESS MICROPHONE: Komplet s dva mikrofona

Autor Krunoslav Ćosić

Ovo je idealno rješenje za sve youtubere i infuencere, ali i za klasične video razgovore kad vam je potrebna kvaliteta zvuka

Izvor: Krunoslav Ćosić

U svijetu sve više ljudi snima video filmove, radi intervjue, pokreće razne projekte. Unajmljivanje profesionalaca koji će doći na teren, snimiti i montirati materijale mnogima je preskupo i neisplativo. Tu sada uskače AnkerWork sa svojim rješenjem.

AnkerWork M650 Wireless Microphone je, kako mu i sam naziv kaže, bežični mikrofon (odnosno to su dva mikrofona) koji se spaja na pametni telefon te pokretanjem kamere hvata zvuk iz bliskog okruženja. Ne vrijedi doći u neko bučno okruženje i snimati nekoga s mikrofonom pametnog telefona – tada će se snimiti sva pozadinska buka. Isti problem možete imati i ako snimate vani, na otvorenom prostoru, uz jak vjetar. Ne morate niti vikati odnosno glasnije pričati kako bi gledatelji i slušatelji kasnije čuli što govorite.

Izvor: AnkerWork

Izvor: Krunoslav Ćosić

Set iz AnkerWorka rješava taj problem jednostavno i praktično, uz VoiceShield tehnologiju koja precizno hvata vaš glas kako biste odradili profesionalno snimanje u prometnim okruženjima, bez ometajuće buke.

U radu se koristi osjetljivi višesmjerni mikrofon uz koji će se glas probiti i kroz najbučnija okruženja dok DSP čip optimizira glas u stvarnom vremenu izrezujući pozadinske zvukove. Zvuk se bežično prenosi do udaljenosti od čak 200 metara pa slobodno postavite telefon na vrh zgrade i zatim slobodno hodajte, dok se zvuk snima.

Izvor: AnkerWork

AnkerWork je model M650 Wireless Microphone predstavio na ovogodišnjem Pepcom događanju u Barceloni, tijekom Mobile World Congressa, te privukao veliku pozornost ne samo funkcionalnošću nego i dizajnom.

Mikrofoni već dugo vremena izgledaju isto. Birati možete između šest dizajna lako promjenjivog poklopca (cover) kako biste se čak i odjećom uskladili sa svojim mikrofonom. Kompletan set je dostupan u dvije boje: Metallic Black i Pearl White. Trajanje s jednim punjenjem baterije kapaciteta 350 mAh je do šest sati, a uz kućište za punjenje potrajat će do 15 sati.

Izvor: AnkerWork

Izvor: AnkerWork

Trebate li odraditi intervju i postaviti ga na internet odnosno streamati uživo jednostavno zakvačite jedan mikrofon mase 30 grama na sugovornika te drugi na sebe, bilo gdje na odjeću, uz pomoć hvataljke, a može se koristiti i magnetsko spajanje ukoliko želite iskoristiti neku metalnu površinu u blizini. Moći ćete odraditi intervju i u bučnom okruženju, uz daleko bolju kvalitetu nego što biste to napravili s pametnim telefonom.

Prijamnik se spaja na pametni telefon preko Lightning konektora i USB-C adaptera, a moguće je spajanje i na računalo također preko USB-C konektora te na kameru preko 3,5 mm ulaza. Njegova masa je 37 grama tako da neće opterećivati pametni telefon niti gimbal (stabilizator). U radu se na prijamniku može koristiti 1,47-inčni ekran osjetljiv na dodir. AnkerWork M650 Wireless Microphone će biti dostupan već od ovog mjeseca (ožujka) u prodaji, po cijeni od 249,99 USD, a u tijeku je promocija s 50 USD popusta.

Introducing the All-New AnkerWork M650 Wireless Microphone
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI