PUNJENJE BATERIJE

ZAVIRITE UNUTAR KUĆIŠTA Pogledajte što skriva Xiaomi 11T Pro

Autor Smartlife

Novi telefon nudi punjenje baterije nevjerojatnom snagom od 120 W

Izvor: Youtube

Telefon Xiaomi 11T Pro temeljen je na Snapdragon 888 čipsetu koji je trenutno jedan od tri najmoćnija na tržištu, a to povlači i određene konzekvence. Naravno, govorimo o hlađenju samog telefona koje mora biti izuzetno dobro kako bi se vrlo tanko kućište što manje grijalo, a takvo stanje trajalo što kraće (tu je još i ultrabrzo punjenje od 120 vati, koje na svoj način grije bateriju i sam uređaj).

Xiaomi 11T Pro Disassembly Teardown Repair Video Review
Izvor: Youtube

Kroz video rasklapanja Xiaomi 11T Pro telefona možete zaviriti i pogledati kako je kompanija organizirala unutarnje komponente i kako je izvela hlađenje sustava. Prvo što se primjećuje je korištenje većeg broja vijaka nego ljepila (što je uvijek dobra stvar) ispod panela kako bi se došlo do matične ploče i kamera.

Velika grafitna folija, zadužena za disperziju topline, između ostalog, prekriva bateriju napravljenu iz dva dijela dok matična ploča sadrži prilično razrađen sustav hlađenja s grafitnim filmom, termalnom pastom i izuzetno velikom bakrenom trakom koja pomaže da Snapdragon 888 bude pod temperaturnom kontrolom. Nekoliko držača i priključnih kabela omogućuju isključivanje oba dijela dvostruke baterije pomoću jezičaka za izvlačenje.

Izvor: Xiaomi

Donji odjeljak telefona oko baterija opremljen je s još više grafitnog filma i s bakrenom komorom za paru, što je razumljivo s obzirom na mogućnosti brzog punjenja uređaja snagom od 120 vati i što je neophodno za odvlačenje topline tijekom punjenja, ali i istovremenog korištenja i punjenja telefona.

Kompanija Xiaomi je, čini se, zaista uradila sve kako bi Xiaomi 11T Pro ostao maksimalno“cool“ u svim scenarijima upotrebe. Telefon tijekom punjenja neće biti toliko vruć da ga je bilo nezgodno držati.