DisplayPort

BUSINESS SERIJA: Monitori s lančanim povezivanjem

Autor Krunoslav Ćosić

AOC predstavlja zanimljiva rješenja za profesionalce koji trebaju kameru na monitoru

Izvor: AOC

Linija se sastoji od čak sedam novih modela monitora različitih dimenzija: 24-inčni/60,4 cm 24P3CW, 24P3CV i 24P3QW, 27-inčni/68,6 cm Q27P3CW, Q27P3CV i Q27P3QW, 34-inčni/86,4 cm ultrawide
CU34P3CV.

Trostrani modeli dolaze bez okvira s oštrim i živopisnim IPS ili VA panelima te nude široke kutove gledanja od 178°/178° za povećanu udobnost pri radu na webu, tekstovima, proračunskim tablicama, kodiranju i grafičkom radu. 4-portna USB 3.2 čvorišta na svim modelima daju dodatnu svestranost u bilo kojem poslovnom okruženju.

Monitore ističu ugrađene web kamere od 2 MP ili 5 MP s podrškom za Windows Hello koja korisnicima omogućuje trenutačnu prijavu na svoje virtualne sastanke. DisplayPort izlaz služi za stvaranje čistih i elegantnih multi-monitor postavki.

Ugrađena USB-C priključna stanica pruža transformaciju radnog okruženja na prijenosnom računalu u produktivno okruženje na stolnom računalu i to sa samo jednim kabelom. Također, svi novi modeli P3 linije dolaze u održivom papirnatom pakiranju te su certificirani prema najnovijim ekološkim propisima kao što su EPA, EnergyStar 8, TCO 9.0 i EPEAT.

Novi P3 modeli dolaze u tri kategorije s future-proof tehnologijama:

QW modeli dolaze s nagibnom web kamerom od 2 MP (Full HD) i Windows Hello podrškom za povećanu sigurnost i udobnost dok dvostruki zvučnici od 5 W jamče visoko kvalitetno iskustvo online sastanaka i konferencija.

CV modeli dolaze s ugrađenom USB-C priključnom stanicom nudeći RJ-45 ulaz za usmjeravanje mrežne veze putem USB-C, 65 W USB Power Delivery tehnologije za punjenje prijenosnih računala i dijeljenje zaslona, a opremljeni su i DisplayPort izlazom za jednostavno stvaranje multi-monitor set-upa bez nereda.

Umjesto DP-izlaza, ultrawide CU34P3CV može se pohvaliti ugrađenim KVM prekidačem za kontrolu dva računala s jednom tipkovnica-miš-monitor postavkom. Također, tu su i dvostruki 2 W zvučnici za upotpunjeno multimedijsko iskustvo.

AOC CU34P3CV
Izvor: AOC



U trećoj kategoriji CW modeli integriraju obje prethodne značajke, a imaju i imaju prednost web kamere visoke rezolucije od 5 MP (QHD) koja se može naginjati s Windows Hello podrškom, dvostrukim zvučnicima od 5 W i istom USB-C priključnom stanicom kao i CV modeli s 65 W Power Delivery tehnologijom i DisplayPort izlazom.

AOC Q27P3CW
Izvor: AOC

CW modeli nude i rješenje s jednim kabelom putem USB-C za istovremeno povezivanje prijenosnog računala na monitor i periferne uređaje. Nadalje, ako je drugi monitor spojen na DisplayPort izlaz monitora može se realizirati potpuni multi-monitor set up bez potrebe za drugim kabelom budući da se signal zaslona usmjerava s prijenosnog računala putem USB-C i DisplayPort izlaza monitora na sekundarni prikaz.

AOC Q27P3CW
Izvor: AOC

Za one koji ne trebaju kameru modeli 24P3CV (23,8-inčni s Full HD IPS panel), Q27P3CV (27-inčni s QHD IPS panel) i CU34P3CV (34-inčni s UW-QHD VA panel) savršeno su prikladni za rad u fleksibilnim uredima i zajedničkim radnim prostorima. Osim uobičajenih HDMI i DisplayPort ulaza, ovi modeli imaju USB-C ulaz.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI