ODUŠEVILI SU SVE

SHOW U LAS VEGASU: LG ponovo oduševio s OLED ekranima

Autor Krunoslav Ćosić

Očaravajuća instalacija 'Horizon' za posjetitelje sajma CES 2023

Izvor: LG

Tradicija se vratila, još veća i bolja nakon pandemije koronavirusa. LG je s LG OLED Horizon, najnovijom izložbom pozdravio posjetitelje na ogromnom štandu tvrtke.

Instalacija s 260 fleksibilnih 55-inčnih zaslona otvorenog okvira je zadivljujuća instalacija postavljena na CES 2023. Ponovo je pokazala nenadmašnu kvalitetu slike LG OLED-a i sposobnost preuzimanja jedinstvenih oblika. Visoka 6 metara i široka 25 metara izložba je očarala desetke tisuća posjetitelja CES-a 2023. na prekrasnom putovanju koje je organizirala sama majka priroda.

Izvor: LG

Zadivljujući spoj umjetnosti i tehnologije te prikladna posveta sada već 10-godišnjoj ostavštini Horizon je stvorio impresivno iskustvo gledanja s nevjerojatno živim slikama na gotovo besprijekornom, panoramskom zaslonu.

LG OLED, koji se smatra najrazvijenijom tehnologijom zaslona na planetu, pruža zadivljujuće slike s apsolutnom crnom bojom i nevjerojatnim kontrastom iz bilo koje točke gledišta. Samosvjetleći pikseli, koji se mogu pojedinačno uključiti i isključiti, pomažu da slike budu nevjerojatno realistične. Bez potrebe za pozadinskim osvjetljenjem, LG-jevi samoosvijetljeni OLED zasloni su tanki, lagani i savitljivi.

Izvor: LG

Jedinstvena i legendarna instalacija na glavnom ulazu u središnju dvoranu kongresnog centra u Las Vegasu privukla je posjetitelje da iskuse LG OLED televizore, predvođene jedinstvenim bežičnim i transparentnim modelima predstavljenim unutar LG-jevog štanda.

Izvor: LG

97-inčni LG SIGNATURE OLED M (model M3) prvi je potrošački televizor na svijetu s tehnologijom Zero Connect, bežičnim rješenjem koje može prenositi video i audio u stvarnom vremenu do 4K 120 Hz. Revolucionarni novi M3 OLED TV pruža vrhunsku kvalitetu slike i zvuka kao i veću fleksibilnost za instalaciju i povezivanje, čime je zaslužio prestižne CES 2023 nagrade za inovacije u dvije kategorije.

LG at CES 2023 : World’s First Wireless OLED TV | LG
Izvor: Youtube

Višegodišnje atrakcije

Od 2016. LG OLED instalacije nezaobilazne su atrakcije na velikim međunarodnim događanjima. Prva nezaboravna OLED instalacija LG-ja na CES-u, LG OLED tunel iz 2016., imala je konfiguraciju u obliku kupole i prikazivala je očaravajuće prizore noćnog neba čime je LG-ju donijela nagradu Red Dot za prostornu komunikaciju.

Sljedeće godine je Senses of the Future, veliko umjetničko djelo temeljeno na svjetlu, predstavljeno na Tjednu dizajna u Milanu i osvojilo je Milano Design Award 2017. za najbolju instalaciju čime je LG postao prva korejska tvrtka ikada koja je dobila ovo priznanje, a Red Dot Grand Prix u kategoriji prostorne komunikacije.

LG OLED Falls iz 2019. ponovo je osvojio Red Dot. LG OLED Wave u 2020. bila je najnovija instalacija koja prikazuje putovanje koje oduzima dah prikazujući slavu prirodnog svijeta na više od 200 ravnih i zakrivljenih OLED zaslona.

Izvor: LG

Izvor: LG