CES 2023

Nova linija Neo QLED, MICRO LED i OLED televizora za 2023. godinu

Samsung predstavlja televizore sa snažnim performansama, uz sigurne opcije povezivanja i personalizirano iskustvo

Izvor: Samsung

U Las Vegasu, na sajmu CES 2023, Samsung je predstavio televizore za ovu godinu, s naglaskom na svakodnevnoj održivosti i smanjenju ugljičnog otiska tijekom životnog ciklusa proizvoda.

Neo QLED

Najnoviji modeli Samsung Neo QLED 8K i 4K televizora pružaju korisnicima premium mogućnosti koje su u skladu s njihovim svakodnevnim potrebama. Kvalitetu prikaza na Neo QLED televizoru pokreće napredni Samsung Neural Quantum Processor koji podržava Quantum Mini LED-lit TV s 14-bitnom obradom i AI upscaling tehnologijom za trodimenzionalni, živopisni prikaz slike.

Auto HDR Remastering značajka koristi AI tehnologiju dubinskog učenja za analizu i primjenu High Dynamic Range (HDR) efekata u stvarnom vremenu na Standard Dynamic Range (SDR) sadržaj koji se temelji na scene-by-scene principu.

Izvor: Samsung

U 2023. SmartThings Zigbee &Matter Thread One-Chip modul bit će izravno ugrađen u Samsung uređaje pa korisnici više ne trebaju kupovati poseban SmartThings priključak za povezivanje i kontrolu Zigbee i Thread uređaja.

Kroz Chat Together korisnici mogu jednostavno ući u live chat grupu kako bi podijelili mišljenja, reagirali i razgovarali u stvarnom vremenu s drugima koji također gledaju isti sadržaj. 3D Map View je dizajniran kako bi omogućio praktičnu kontrolu i nadzor povezanih uređaja, uz pogled iz ptičje perspektive na dom i sve ugrađene SmartThings uređaje.

MICRO LED i Samsung OLED

Televizori su u rasponu od 50 do 140 inča kako bi korisnicima omogućili širok izbor opcija za neusporedivu kvalitetu prikaza slike na zaslonu kao i nevjerojatan doživljaj. Zahvaljujući svojoj modularnoj prirodi MICRO LED nije vezan oblikom, omjerom i veličinom već se može u potpunosti prilagoditi korisniku i njegovim željama. MICRO LED dolazi bez okvira, neovisno o konfiguraciji, pa je granica između zaslona i stvarnog života gotovo nevidljiva, uglađena.

Izvor: Samsung

Najnoviji Samsungovi OLED modeli dolaze s Quantum Dot tehnologijom koja je razvijena za Neo QLED televizore kao i Neural Quantum Processors kako bi zadržali svu snagu OLED tehnologije dok istovremeno unaprjeđuju ograničenja u svjetlini i prikazu boja.

Brzina osvježavanja od 144 Hz dostupna je na novim modelima. Po prvi put ikada na OLED televizoru Samsung OLED modeli dolaze s AMD FreeSync Premium Pro certifikatom za ultimativno OLED gejming iskustvo.

Izvor: Samsung