SPOJ S TELEVIZOROM

CES 2023: Nova linija soundbarova

Autor Krunoslav Ćosić

LG će na sajmu u Las Vegasu predstaviti nove modele za 2023. godinu

Izvor: LG

Novi modeli soundbarova SC9 i SE6 pružaju autentičniji zvuk koji zabavu kod kuće čini još imerzivnijom. Kad su upareni, LG-jev Soundbar i LG-jev televizor predstavljaju inovativne, nove značajke kao što je WOW Orchestra koji koristi svaki njihov audio kanal za stvaranje proširene zvučne scene s poboljšanom visinom, dubinom i snagom.

LG-jevi soundbarovi za 2023. godinu i LG-jevi televizori nude više sinergije za izvanredni višekanalni surround zvuk omogućujući slušateljima da uživaju u poboljšanoj kvaliteti Dolby Atmosa i IMAX-a koje pokreće DTS:X.

Intuitivno sučelje na Home Dashboard LG-jevog televizora pojednostavljuju upravljanje postavkama soundbara i primjenu odabranog načina zvuka na TV-u. Uz to, WOWCAST omogućava bežično povezivanje soundbarova iz linije za 2023. s LG-jevim televizorima te tako dnevna soba bez kabela postaje urednija dok istovremeno nema smanjenja kvalitete zvuka.

Izvor: LG

Novi soundbarovi imaju sofisticirani dizajn te se besprijekorno uklapaju u svaki stil uređenja interijera. Novi nosač omogućuje korisnicima postavljanje LG Soundbara direktno ispod LG-jevog TV-a za vizualno skladan i ekskluzivan stil.

Nosač se pričvršćuje na stražnju stranu kompatibilnog LG-jevog TV-a i može se koristiti za montažu soundbara na zid ili postolje na visini i lokaciji koje korisnicima osiguravaju najbolje zvučno iskustvo. Adekvatan nosač omogućuje gledateljima iskustvo gledanja bez nereda koji stvaraju kabeli i bušenje zida.

Triple Sound Optimizer je prvi u svijetu trostruki zvučnik usmjeren prema gore. Novost je i tehnologija Triple Level Spatial Sound koja dodaje virtualni srednji sloj u skladu s analizom kanala koju izvodi 3D mehanizam temeljen na funkciji HRTF (Head Related Transfer Function).

Izvor: LG

Rezultat je nevjerojatno realističan zvuk s uvjerljivim osjećajem prostora koji slušatelje stavlja u središte uranjajućeg audio okruženja. Smart Up-mikser pretvara dvokanalni zvuk u nevjerojatno višekanalno okruženje.

Tehnologija automatskog podešavanja zvuka AI Room Calibration analizira okolnosti u prostoriji, a zatim primjenjuje te informacije na postavke soundbarova kako bi pružila veću preciznost u niskofrekventnom rasponu. Dijeljenjem frekvencije prednjeg kanala poboljšavaju se ukupna ravnoteža, jasnoća vokalnih izvedbi, filmski dijalozi i točnost zvučne slike.

Izvor: LG

LG SE6 soundbar ima kompaktan oblik koji je idealan za manje prostore i elegantan, uz moderan dizajn koji dobro pristaje uz gotovo svaki stil interijera. Najmanji u LG-jevoj liniji soundbarova ima četiri pasivna radijatora koji pomažu u pružanju izvrsnog zvuka sa snažnim basom te podržava Dolby Atmos za kinematografski zvuk koji sadržaj pretvara u realističan.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI