COOL OPREMA

INSPIRED BY YOU: Najbolji modni dodaci za preklopni pametni telefon

Autor Krunoslav Ćosić

U kreativnom okruženju zagrebačkog Studija 22 nagrađeni su najbolji

Izvor: Samsung

Samsung Electronics Adriatic je organizirao dodjelu nagrada povodom natječaja „Inspired by You“ u kojem su sudjelovali brojni mladi kreativni talenti iz regije. Sudionici su u sklopu projekta dizajnirali modne dodatke za pametni telefon Galaxy Z Flip4 nakon čega je stručni žiri proglasio pobjednike čija će rješenja biti proizvedena za lokalno tržište.

Finalistima su u Samsung Studiju 22, mjestu u samom srcu Zagreba na Trgu bana Josipa Jelačića gdje se posljednjih mjeseci kroz niz događanja spajaju umjetnost i tehnologija, dodijeljene nagrade i priznanja, a brojnim uzvanicima prikazana su i njihova originalna rješenja.

Cilj projekta je, u suradnji s medijskim portalom BURO., bio inspirirati dizajnere i umjetnike u stvaranju novih modnih dodataka za preklopni pametni telefon Galaxy Z Flip4 čime se pokazuje kako tehnologija i kreativnost mogu ići zajedno. Natjecanje je provedeno u Hrvatskoj i Srbiji te su sudionici natječaja, nakon početnih uputa, predali svoja kreativna rješenja u obliku remena, vezica, ruksaka, torbica i maskica.

Pobjednički dizajn u Hrvatskoj osmislio je Ivan Jaklin, a radi se o modnom dodatku za istaknuto nošenje Galaxy Z Flip4 pametnog telefona na remenu dok je pobjednički dizajn za Srbiju osvojila Ljubica Marković sa svojim originalnim prijedlogom remena i torbice za Galaxy Z Flip4.

Pobjednici natječaja
Izvor: Samsung

Pobjednicima je čestitala Marijana Brdovnik, voditeljica Odjela za odnose s javnošću, Samsung Electronics Adriatic: „Samsung neprestano nastoji poticati mlade ljude na osobni razvoj i kreativno izražavanje. Drago nam je što ovakvim projektima možemo podržati neafirmirane dizajnere u razvoju njihovog kreativnog izričaja te ih motivirati da svoje kreativne ideje podijele sa svijetom. Pametni telefon Samsung Galaxy Z Flip4, koji je u središtu ovog projekta, prilagođen je modernom stilu života, a upravo takve su i ideje koje nam danas predstavljaju mladi kreativci. Veliki odaziv na natječaj „Inspired by You“ i odlični prijedlozi koje smo dobili pokazuju koliko je važno mladima pružiti priliku za stvaranje kako tehnoloških tako i modnih trendova.

Marijana Brdovnik, Samsung
Izvor: Samsung