MOĆAN STROJ

IQOO 11: Senzorska kontrola za mobilno igranje

Autor Krunoslav Ćosić

Najbolji čipset današnjice, Snapdragon 8 Gen 2, pokreće zanimljiv pametni telefon

Izvor: Vivo

Oznaka iQOO je pod-brend poznatog brenda Vivo čiji se pametni telefoni od ljetos mogu kupiti u Hrvatskoj. Novi model donosi višu razinu iskustva igranja mobilnih igri zahvaljujući najmoćnijem čipu za pametne telefone u ovom trenutku.

Uz Snapdragon 8 Gen 2 omogućena je minimalna potrošnja baterije čime se pruža savršena ravnoteža između performansi i trajanja baterije tijekom i nakon dužeg igranja. Uz to, LPDDR5X i UFS 4.0 predstavljaju najnovija dostignuća za iQOO 11 kad je riječ o memoriji i pohrani visokih performansi osiguravajući korisnicima nesmetano i brzo pokretanje aplikacija i pohranjivanje u predmemoriju.

Radna memorija od 8 GB, 12 GB i 16 GB se dodatno (virtualno) proširuje s 8 GB iz memorije telefona (128 GB, 256 GB, 512 GB), ukoliko je to potrebno, te se uz Extended RAM 3.0 osigurava bolji i nesmetaniji rad u cjelini podržavajući čak 43 aplikacije koje rade u pozadini.

Snažne performanse zahtijevaju jednako snažnu bateriju i popratne mogućnosti hlađenja. iQOO 11 ima veliku bateriju od 5000 mAh i FlashCharge od 120 W tako da se može praktično napuniti do 100% u 25 minuta.

Snapdragon 8 Gen 2 is Fantastic! | IQOO 11 Legend Unboxing & Review
Izvor: Youtube

Pri igranju zahtjevnijih igara sustav telefona se hladi tekućinom te sadrži parnu komoru od nehrđajućeg čelika od 4013 mm s tri sloja grafita kako bi se osigurala optimalna temperatura. Nadalje, iQOO 11 ima jedinstveni aluminijski okvir kakav se koristi za zrakoplove, strukturno dizajniran za održavanje temperature gornjeg dijela uređaja do 2°C hladnijim, posebno tijekom intenzivnih scenarija igranja.

Zahvaljujući prethodno opisanom uređaj je sposoban detektirati i dijagnosticirati slučajeve prejakog zagrijavanja osiguravajući sigurnije iskustvo za sve. Za igranje se koristi napredna tehnologija zaslona, čip V2 i potpuna senzorska kontrola igre koja osigurava poboljšanu preciznost i impresivno igranje.

Igre se igraju na velikom AMOLED ekranu od 6,78 inča, a čip V2 može održavati glatke vizualne efekte s kristalno jasnim detaljima uz korištenje predviđanja pokreta i kompenzacije kako bi se smanjilo razmazivanje zaslona i eventualno zaostajanje odnosno kašnjenje. V2 čip podržava igre s velikom brzinom slika.

Izvor: Vivo

S najnovijom tehnologijom Game Frame Interpolation iQOO 11 može povećati broj slika u sekundi na 90/120 fps pomoću interpolacije okvira, čak i ukoliko igra ne podržava te brzine slika pružajući nesmetano i još impresivnije iskustvo igranja.

Telefon je poseban po značajci In-Display Dual Monster Touch - lijevom i desnom stranom zaslona može se upravljati odvojeno i zasebno, a korisnici mogu igrati s četiri prsta umjesto s dva čime se postiže brža i praktičnija kontrola u igri.

Dvostruki X-os linearni motor obogaćuje dodirno iskustvo pružajući realne povratne informacije o oštećenjima i bolju indikaciju pokreta u igrama. Motori na lijevoj i desnoj strani mogu precizno naznačiti gdje se točno odvijaju radnje u igrici, poput automobila koji prolazi u blizini i shodno tome i vibrirati kako bi igrač što živopisnije bio uključen u scenarij. Zvuk dolazi iz dva stereo zvučnika.

Izvor: Vivo

Smartphone iQOO 11 ima promjenjivi sustav prednje kamere koji se sastoji od 50 MP GN5 ultra osjetljive kamere, 13 MP tele-foto & portret kamere te 8 MP ultra široko-kutne kamere pružajući široki raspon naprednih karakteristika / obilježja.

Uz Pure Night View i 4K Super Night Video, koji u sebi sadržava nadograđeni algoritam Raw Video NR 3.0, iQOO 11 može kreirati sadržaj profesionalne razine čak i u izrazito tamnom okruženju.

Posebno Alpha izdanje

Uz klasičnu Legend ediciju u crnoj boji dostupno je i Alpha izdanje nadahnuto BMW M Motorsportom. Kako bi pružio jedinstveno senzorno iskustvo sa svakim dizajnom iQOO se fokusira na istraživanje bezbrojnih materijala kao i na inovativne proizvodne procese. Korišteni su stakloplastika i veganska koža, uz kožni premaz otporan na mrlje.

Izvor: Vivo

Stražnji panel izdanja Legend ukrašen je legendarnom iQOO trobojnom trakom koja je svojevrsni spoj boja marke iz iQOO-ovog premium partnerstva s BMW M Motorsportom. Svaka boja ima svoje značenje dok se prepoznatljiva trkaća pruga nalazi na vrhu privlačnog Clous de Paris uzorka, što dodatno naglašava elegantnu estetiku uređaja:

• crvena predstavlja strast i uzbuđenost povezane s utrkivanjem
• crna simbolizira težnju za tehnološkim inovacijama
• plava predstavlja izazov i zabavu oko istraživanja nepoznatog

Izvor: Vivo

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI