KAKO VAM SE SVIĐA?

BOJA ZA 2023. GODINU: Neki su već predstavili svoj smartphone

Autor Krunoslav Ćosić

Nakon svijetle zelenkaste dolazi boja smještena između plave i crvene

Izvor: Motorola

Iako će boja Viva Magenta biti aktualna za manje od mjesec dana Motorola je već predstavila prvi model telefona u boji koja će obilježiti 2023. godinu.

Svake godine, već četvrt stoljeća, Pantone Colour Institute najavljuje koja će boja obilježiti sljedeću godinu. U aktualnoj 2022. godini to je Very Pery, a jedan od modela koji je obilježio aktualnu godinu je Motorola edge 30 neo, između ostalog dostupan i u svijetlo zelenoj boji Very Pery, uz Aqua Foam, Black Onyx i Ice Palace boje. Podsjetimo se, u 2021. godini je Pantone proglasio sivu i žutu kao glavne boje dok je u 2020. godini to bila plava.

Motorola edge 30 neo
Izvor: Motorola

Viva Magenta je umjetna boja i ne postoji u spektru boja, a nastala je prije 150 godina. S osnovom u crvenoj boji i prizvukom plavih nijansi ova moćna boja inspirirana je prirodom i dalje istražena kroz tehnologiju kako bi otkrila brojne dimenzije i novi način stvaranja.

Viva Magenta simbolizira opipljivo i digitalno te promatrač stvara svoj hibridni identitet, čime se naglašava način na koji koristimo tehnologiju kako bismo unaprijedili sebe i razvili vlastiti izražaj.

Izvor: Motorola

Od sada ta boja postoji na jednom pametnom telefonu, a za očekivati je da će ih biti još i više tijekom sljedećih mjeseci, kada kreću predstavljanja novih telefona. Motorola je to napravila prva, ističe Ruben Castano, izvršni direktor za dizajn i korisničko iskustvo u kompaniji Motorola te dodaje kako to "korisnicima omogućuje da istražuju, kreiraju i pomiču granice uz pomoć tehnologije. Ova boja na najbolji način reflektira kulturni pokret u kojem se nalazimo i s velikim zadovoljstvom donosimo ovu moćnu boju na uređaje Motorola edge 20 fusion širom svijeta”.

Još jedan član iste obitelji telefona nastavlja suradnju s institutom Pantone. Motorola edge 30 fusion na kućištu će ponosno nositi boju godine 2023. – Pantone 18-1750 Viva Magenta. Radi se o uređaju kojeg smo upoznali u Milanu u rujnu, tijekom europske premijere modela s čipsetom Snapdragon 888+ 5G, ima 6,5--inčni pOLED ekran sa 144 Hz osvježavanja slike te 50-meagpikselnu kameru s OIS-om.

Izvor: Motorola

Inače, Motorolina matična kompanija Lenovo također je najavila šire globalno partnerstvo u sferi tehnologije te će koristiti Pantone boju godine 2023 ekskluzivno za kompjutore i tablete. Prilikom otkrivanja nove Pantone boje za 2023. godinu, kroz Magentaverse se moglo vidjeti novu boju zahvaljujući pametnim naočalama za proširenu stvarnost Lenovo ThinkReality A3.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI